Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/11

Frölunda om publikstödet: ”Helt otroligt”

Simon Hjalmarsson kom hem till Sverige och Frölunda i höstas. Mot Skellefteå fick han uppleva den bästa stämningen hittills.

– Det är helt otroligt. Det är sådana här matcher man verkligen vill spela hockey för. Fullsatt, hemmaplan och allt. Det betyder jättemycket för oss. Man får gåshud där ute när man spelar. Man känner inte av tröttheten lika mycket. 

Hjalmarsson gjorde matchens första mål efter bara drygt två minuter. Mycket tack vare publikens stöd – som också spelade en viktig roll när Frölunda vände på matchen i tredje perioden.

– Man får energi. Vår kraftansträngning i tredje är mycket tack vare fansen att de stöttar och sjunger. 

– På isen är man så inne i det, men kommer man in i båset och är lite trött så lyfts man upp ganska snabbt när man hör vilket tryck det är på läktaren. Det är förbaskat kul. Det är de här dagarna du tränar så hårt så att du spyr under sommarträningen för att spela de här få matcherna på våren. 

Såg du när publiken stod upp och hoppade? 

– Ja! Det var lite uppehåll i spelet där så då han man njuta lite av det också. 

"Den är helt fantastisk"

Matchhjälten Victor Olofsson håller med:

– Den är helt fantastisk. Det är fullsatt och alla bidrar med det de kan.

Roger Rönnberg var snabb att lyfta fram publikens vikt i segern på presskonferensen efter matchen.

– Det är fantastiskt att få spela i den här atmosfären. Det är mycket prat om att vi behöver en nya arena men det behöver vi absolut inte. Inte i dag i alla fall, Mats, säger han med en blinkning till Frölundas ordförande Mats Grauers som lyssnade.

– Det kan inte finnas en bättre atmosfär än den vi får uppleva. Det är 12 044 som hoppar och njuter där ute.

"Grym stämning"

Nicklas Lasu spelade fram till Victor Olofssons avgörande mål och menar att stödet denna gång var det bästa sedan guldmatcherna förra våren.

– Vilken stämning och vilket skott av Victor. Det var häftigt när publiken ställde sig upp. Det var grym stämning, säger han.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.