Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölunda och Luleå – ett möte som bara blir hetare och hetare

Utvisningarna haglade i förra mötet, Viktor Ekbom fick matchstraff och Roger Rönnberg och Thomas "Bulan" Berglund rök ihop på presskonferensen – nu möts Frölunda och Luleå igen.
– Det är alltid skönt att försöka slå dem däruppe, säger Joel Lundqvist.
– Det blir mindre speciellt för mig att möta Luleå för varje gång, säger Roger Rönnberg.

När Frölunda och Luleå möttes strax innan jul i Scandinavium blev det hela 57 utvisningsminuter. Läge för en målfest i powerplay?

Tänk om.

För istället blev det en målvaktsmatch mellan Johan Mattsson och David Rautio där Mattsson blev stor vinnare efter att Anders Grönlund skickat in matchens enda puck matchens absoluta slutskede.

"Man kan inte bara slappa"

De där känslorna har fått marineras under julledigheten men när SHL nu startar om igen är det just Frölunda mot Luleå igen.

– Det är lika bra att mötas igen! Det slutade ju bra sist för oss, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Det kommer att bli en tuff men rolig match. Det är en bra utmaning för oss och det är alltid speciellt däruppe. Det var en het match sist och så men det är alltid skönt att försöka slå dem däruppe. Inget snack om det.

Rivalitetskänslan byggs på?

– Det är klart, det är mycket samma spelare och vi har möts i slutspel och haft heta matcher där mellan och då byggs det på från match till match och det där hänger i.

Har du hunnit njuta lite av jullovet?

– Jo, det har varit väldigt bra. Jag har vilat och bara varit och det är en väldigt värdefull tid.

Bara vilat?

– Haha! Jag har faktiskt spelat tennis ett par gånger och varit på gymmet också! Man kan inte bara slappa! Jag har hållit igång och haft igång kroppen men det är mer skönt mentalt med ett break. Du kan vara hemma, sova ut och bara ta det lugnt på kvällarna och vara hemma med familjen.

Hinner du koppla bort hockeyn?

– Jodå! Det tycker jag även om man vet att den här dagen kommer.

Även om det är rivalitet mellan spelarna ute på isen så finns det nästan mer rivalitet på tränarbänkarna. För efter mötet i Scandinavium senast rök Roger Rönnberg och Thomas "Bulan" Berglund ihop i ett litet ordkrig efter matchen.

"Det kommer alltid vara speciellt för mig"

För Roger Rönnberg är mötena med Luleå speciella då han är född i Luleå och har gjort sju säsonger i klubben som tränare.

– Det kommer alltid vara lite speciellt för mig, annars skulle jag ljuga. Samtidigt blir det lite mindre speciellt för varje gång som vi möts, säger han.

Vad är det som gör att det blir extra känslor mot Luleå?

– Vi möttes i slutspelet förra året och ska nu mötas i CHL-slutspelet igen. Vi har fyra matcher mot varandra på en månad och det där adderar lite extra känslor och det mår vi bra av. Mitt lag mår alltid bättre när det blir något extra och när det blir extra mycket känslor.

Låter som ett bra sätt att starta upp säsongen på igen?

– Ja, det ska bli roligt! Vi är inne i lite av en slutspelsserie mot Luleå med de här fyra matcherna och det är alltid roligt när det är något som sticker ut lite mer från mängden.

Ingen risk att spelarna käkat för mycket julmat?

– Det är nog ingen fara så mycket som vi tränar! De kan äta allt de kan få i sig under de här dagarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.