Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölunda-nyförvärvet berättar om tuffa tiden: ”Stort mörker”

I våras blev Jens Olsson klar för Frölunda – nu berättar nyförvärvet, som dumpades av Malmö efter sju raka säsonger i klubben, om en tuff avslutning i Skåne.
– Det var ett stort mörker där under några månader, säger han till Hockeysverige.

I slutet av mars presenterade Frölunda rutinerade Jens Olsson, 35.

Backveteranen tillbringade förra säsongen i schweiziska Geneve-Servette och sedan i finska TPS Åbo, men har innan dess lång erfarenhet från spel i Malmö Redhawks. Han är född och uppvuxen i Malmö och fostrades i klubbens ungdomslag.

Nu berättar Olsson, som återvände till Malmö 2012 och som fram till förra sommaren var en bärande spelare i laget, om hur han tvingades bort.

Olsson säger att dåvarande tränaren Peter Andersson, numera i Brynäs, inte tyckte att han var bra nog för att ha kvar en plats i laget, det här trots att veteranen varit en av spelarna med mest istid under säsongen.

– Där och då kändes det fruktansvärt hemskt för egen del med tanke på att man har gett så mycket för klubben och varit med och bidragit så mycket och så får man en sådan grej i nyllet, säger Olsson.

Olsson: ”Tappar tron på sig själv”

Avskedet tärde hårt på honom.

Han tappade självförtroendet och mådde inte alls bra. Han träffade en psykolog för att ta sig ur de negativa tankarna.

– Man tappar ju lite tron på sig själv, jag tycker ändå att jag gjorde min bästa säsong i karriären innan jag fick lämna så allting kom ju väldigt konstigt. Då börjar man ju undra lite vad det egentligen är, ”är det fel på mig som person? Eller fel på mig som hockeyspelare?” Det är många sådana tankar i huvudet när man får lämna när man ändå spelat så bra.

– Det var ett stort mörker där under några månader. Just där och då mådde man inte speciellt bra men man har kravlat sig upp ur det hålet och nu ser jag verkligen fram emot att vara tillbaka i SHL och börja spela igen till hösten.

I Frölunda kommer han också återförenas med en person som var med och hjälpte honom ur svackan. Susanne Pettersson var mental coach i Malmö då – en roll hon numera kommer ha i Frölunda.

– Hon var ett enormt bollplank till mig och var till stor hjälp att man tog sig ur de här negativa tankarna som man fick när det blev som det blev med Malmö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.