Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Frölunda nollades i Scandinavium – illa ute i semin

Frölunda nollades på hemmais. Samtidigt gjorde Luleå mål och vann tredje raka och kopplade ett järngrepp om semifinalserien. En till förlust för Frölunda och det är semester som gäller för Roger Rönnberg och hans spelare.

Hockey är på ett sätt en ganska simpel sport. Det handlar endast om att göra fler mål än motståndarna. Något som Luleå tog fasta på och vann i Scandinavium med 2–0 trots att det var Frölunda som förde spelet och skapade flest chanser.

Men medan Joel Lassinantti spikade igen och räddade samtliga skott fick Matt Tomkins släppa en puck förbi sig. I slutminuterna utökade Luleå till 2–0 i tom kasse och rullgardin ner för spelarna i Frölunda.

Men trots det var det ändå ganska positivt efteråt.

– Jag tycker att vi som lag blir bättre för varje match i spelet. Vi spelar en härlig slutspelshockey. Vi spelar hårt. Det är en härlig puls i den här matchen men vi behöver göra mål. Vi gör så jäkligt många bra saker men inte det viktigaste ... det gör att Luleå kan spela med hundra procent försvarsinriktat fokus och det är upp till oss att dyrka upp det, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det känns givetvis jäkligt frustrerande att vi inte får pucken över mållinjen. Vi måste lösa den rebusen och det är den sista väggen vi behöver riva ner för att vända på den här semifinalserien.

Hur ska ni göra det?

– Jag såg matchen mellan Rögle och Färjestad igår (läs onsdag) där Rögle helt plötsligt vände på en serie tack vare en retur och en sargstuds. Det är det vi behöver se till att förtjäna. Vi behöver fixa den där rebusen och göra det snabbt för att få en vändning på momentumet i den här semifinalen.

Roger Rönnberg var långtifrån ensam om att ha den inställningen och synen på Frölundas insats efteråt. Den delades bland annat av Christian Folin som tämligen omgående efter slutsignalen hade gått vidare.

– Det är en ny match på lördag. Vi har chansen att göra något väldigt speciellt. Vi kan inte göra så mycket åt den här matchen nu. Vi hade mycket som var bra och det är bara att bygga vidare på det nu. Vi får se vilket lag som återhämtar sig bäst men vi kommer blåsa på för fullt på lördag, säger han.

Joel Lundqvist var inte lika snabb som Christian Folin på att släppa matchen och gå vidare. Lagkaptenen i Frölunda behövde några fler timmar på sig innan fokuset kunde ändras.

– Det är klart det är ett tufft läge nu men vi tar en match i taget. Det är bara nästa match som gäller och längre än så kan vi inte kolla. Det är tajt och jämnt därute. Luleå känner inte att de är så mycket bättre än oss men leder med 3–1 i matcher efter att de har vunnit ett par jämna matcher, säger han och fortsätter:

– Nu får man kolla lite i efterhand hur det såg ut. Framförallt för att få ut mer av det vi skapar och den zontiden som vi ändå har. Det krävs lite till innan jag kan stänga det här och gå vidare.

För ja.

Efter segern i Scandinavium har Luleå 3–1 i matcher och kan vid en seger på lördag på hemmais avgöra den här matchserien och ta sig till SM-final samtidigt som man skickar Frölunda på semester.

LÄS OCKSÅ: Andreas Borgman tvingas lämna i smärtor

LÄS OCKSÅ: Han ritade Frölundas nya klubbmärke – så gick tankarna

LÄS OCKSÅ: Filip Johansson är Frölundas oväntade målkung i slutspelet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.