Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Frölunda nollade serieledarna på hemmaplan

Frölunda nollade serieledarna Malmö i en tät och grinig tillställning. Har Roger Rönnbergs gäng börjat hitta rätt medicin för att vinna hockeymatcher?
– Det här var vår bästa insats den här säsongen, säger målskytten Sebastian Stålberg.

”Hemmaveckan” började bra för Frölunda i tisdags när Örebro besegrades med 2–1. Den skulle fortsätta lika bra när även Malmö fick lämna Göteborg och Scandinavium med noll poäng i bagaget.

Frölunda började bäst den här kvällen och Ryan Lasch hittade Chay Genoway som var nära att ge laget ledningen omgående i den första perioden.

Ledningsmålet skulle dock dröja ett par minuter. Gustav Lindström kastade in pucken framför mål och varken Mats Rosseli Olsen eller Samuel Fagemo lyckades få in den.

Det gjorde dock Max Friberg och blev så glad som bara han kan bli.

Trotjänaren målskytt

Mot Örebro var det dags för Ponthus Westerholm att spräcka den retsamma målnollan. Mot Malmö var det trotjänaren Sebastian Stålbergs tur.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare mot Malmö

Comebackande Patrik Carlsson serverade Simon Hjalmarsson som inte fick in pucken. Men pucken behöll Frölunda och Sebastian Stålberg kunde vispa in pucken – vilket innebar att en 14 matcher lång måltorka var över.

– Fy fan! Det här var riktigt, riktigt gott! Vi gör en grymt stabil insats från första nedsläpp till sista. Det här var starkaste insatsen av oss i år, säger Sebastian Stålberg och fortsätter:

– Det är klart det är skönt att göra mål och förhoppningsvis kommer det några fler. Men det är tre poäng som är det sköna och det är väldigt roligt att få knäppa till Malmö. Sen hör det ju inte till vanligheterna att jag och Max gör mål men det är viktigt.

Ingen tvekan - bästa matchen

Att det var säsongens bästa insats var Sebastian Stålberg definitivt inte ensam om att tycka i Frölundas omklädningsrum.

– Det är vår bästa insats den här säsongen och det är kul att bjuda publiken på det, säger Johan Mattsson.

– Det är inget snack, det här var våra 60 bästa minuter under den här säsongen, säger Jonathan Sigalet.

Till och med lagkapten Joel Lundqvist lät nöjd.

– Det var skönt, det var det verkligen. Vi gör en gedigen match och har en hög energinivå under hela matchen. Vi driver matchen och är rejälare i närkamperna. Vi var piggare och hade mer studs än Malmö och det här var ett lyft för oss, säger han och fortsätter:

– Nu måste vi fortsätta på samma sätt och inte tro vi får något gratis i nästa.

”Hemmaveckan” fortsätter redan på lördag för Frölunda då Linköping kommer till Scandinavium. Slutar det på samma sätt då som mot Örebro och Malmö?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.