Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/10

Frölunda nollade av jumbon – åkte på tredje raka förlusten

Sex förluster på de åtta senaste matcherna. Formsvackan fortsätter för Frölunda som förlorade mot jumbon – för andra gången på en vecka och nu är kvartsfinalplatsen hotad.
– Det är oerhört frustrerande, säger Roger Rönnberg.

Det såg länge bra ut för Frölunda.

Segrarna avlöste varandra och toppositionen såg ut att vara given den här säsongen och Roger Rönnberg hade inte mycket att beklaga sig över.

Men något har hänt i Frölunda.

För förlusten mot Linköping under torsdagskvällen var lagets sjätte på de åtta senaste matcherna.

Det var även tredje raka förlusten.

LÄS MER: Svaga formkurvan som stör spelarna i Frölunda: ”Ingen av oss är nöjd”

Samt andra matchen i rad då man åkte på förlust mot en tabelljumbo, först Malmö och nu Linköping.

– Det är en oerhört frustrerande match ... det är det första jag tänker på. Det känns som att vi spelar i frustration från start till mål. Vi jobbar hårt och killarna hade bestämt sig för att ta revansch efter matchen mot Malmö som ingen spelare eller ledare var i närheten av att vara nöjd med. Det känns som att alla ville jobba hårt men den andra delen med att hantera pucken och den offensiva delen försvann totalt idag, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är viktigt att förstå att det inte är viljan det är fel på. Alla vill så oerhört mycket men det är också så frustration skapas när du inte får det du vill ha. Det behöver vi hantera och se nyktert på det vi behöver förbättra.

Rönnberg pekar ut problemen i Frölunda

LÄS MER: Daniel Torgerssons galna år i Frölunda: Draftad, skadad, kontrakterad – och författare

Mot Linköping var det hemmalaget som var det hetare laget och vann välförtjänt. Först var det Nikola Pasic som tryckte dit ledningsmålet i den andra perioden innan Jimmy Andersson kunde göra 2–0 och matchens sista i tredje perioden.

När David Rautio inte släppte någon puck förbi sig så var förlusten ett faktum för Frölunda.

LÄS MER: Därför har Rosseli Olsen blivit kvar i Frölunda: ”En av hörnstenarna vi bygger allting kring”

Och frågan kvarstår.

Vad är det som har hänt?

– Om jag ska zooma ut och se på det över tid så måste vi göra fler mål ... vi behöver skapa mer offensivt, vässa vårt powerplay och få till ett bättre passningsspel. Vi måste få till ett rakare anfallsspel mot motståndarnas mål. Det är sällan vi sett ut så på sistone ... senast var väl Örebro borta, säger Roger Rönnberg.

”Självförtroende måste du ha som elitidrottare”

Det känns som spelarnas självförtroende fått sig en törn av förlusterna?

– Känslan är inget bra. Men självförtroende är något vi kan bygga och något du alltid måste ha som elitidrottare med tanke på alla tusentals träningstimmar vi stoppar in i killarna.

LÄS MER: Christoffer Ehn vände hem till Frölunda för att börja om – fick mardrömsstart

Efter förlusten är det nu bara tre poäng ner till Leksand på sjundeplatsen och kvartsfinalplatsen är därmed nära att förloras för Frölunda som redan på lördag ställs mot serieledande Rögle hemma i Scandinavium.

– Det är aldrig roligt att förlora oavsett om det är i början eller slutet på en säsong. Det är alltid lika frustrerande. Jag vill ju hjälpa spelarna och sanningen är att vi måste prestera bättre hockey, det är den bistra verkligheten och det måste jag locka fram, säger Roger Rönnberg.

Du har en dag på dig att locka fram det till mötet med Rögle?

– Ja, så är det. Samtidigt är det bra med match snabbt igen så man inte stannar i den här känslan för länge.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.