Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Frölunda millimeter från vinstmål

Frölundas Robin Alvarez orsakade straff, blåstes på en annan, skrek på domaren – och var millimeter från att sänka Djurgården.
– Jag trodde pucken var inne. Garanterat. Sedan kollade jag på jumbotronen – och det är hårfint, säger forwarden efter missad hjälteroll.
Sen snodde gästerna extrapoängen i sudden.

Frölunda tappade efter den finfina insatsen mot Luleå i torsdags en del av aggressivitet och effektivitet mot Djurgården i Scandinavium. I stället var det gästerna från Stockholm som bombarderade keepern Niklas Rubin med skott – och efter 60 spelade minuter hade faktiskt bara två av 47 möjligheter letat sig in i målet.

Och trots det överlägsna 08-trycket mot mål hade det lika gärna kunnat vara Frölunda som plockat tre poäng.

Stora chanser – inga mål

Laget hade tre träffar i ramen bakom Mantas Armalis och Patrik Carlsson brände dessutom en straff vid ledning 2–1 sedan Robin Alvarez blivit neddragen.

Samme Alvarez borde för övrigt haft en straff till när Niclas Bergfors la både arm och klubba runt kroppen – men domare Mikael Nord satte inte pipan till munnen en gång till.

– Jag tror det är den mänskliga faktorn, det är ganska tufft att döma två straffar på rad. Den andra situationen tycker jag nästan är värre än den första. Men det är inte jag som ska coacha domarna, det får någon annan göra, säger Roger Rönnberg om den brända straffen.

Robin Alvarez skrek som en galning i båset.

Det straffade domare Nord direkt – med två minuter i botbåset.

Vad skrek du egentligen?

– Jag skrek bara ”Nord, det är för dåligt!” … Visserligen så rösten krackelerade, men inget värre än så …

En stund senare skulle Alvarez dock få chansen att bli matchhjälte.

Millimeter från hjälteroll

Han bröt in mot mål och avlossade ett skott som Mantas Armalis släppte förbi sig. Pucken rullade på högkant, passerade mållinjen – och la sig platt.

Så här nära var Frölunda att ta ledningen sent i mötet med Djurgården. Bild: C More
Så här nära var Frölunda att ta ledningen sent i mötet med Djurgården. Bild: C More

Kruxet? Pucken hamnade ungefär 90 procent bakom mållinjen – men inte totalt.

– Det grinar emot, det gör det. Vi har väldigt farliga chanser där det lika gärna kan bli mål. Vi har ju chansen att vinna, men samtidigt släpper vi emot oss 49 skott … min känsla var inte att vi släppte emot oss så mycket, faktiskt. Men uppenbarligen gör vi det. Det är inte tillräckligt bra! Men ”Ruben” håller oss kvar i matchen, säger Robin Alvarez.

”Ruben” är alltså Niklas Rubin, som vuxit fram som nummer ett i Frölunda den här säsongen – och räddade 46 av 49 skott den här eftermiddagen i Scandinavium.

Men när William Eklund kom fri i sudden och sköt stolpe in, ja … då kunde inte ens Rubin göra nåt.

Extrapoängen följde med i Djurgårdens buss.

– Vi hade mycket farliga chanser på slutet, en i ribban och en som dansade på mållinjen. De kunde lika gärna ha studsat in – men sen om vi hade varit värda att vinna matchen? Det vet jag kanske inte, säger Alvarez.

Han fortsätter dock att vara i rampljuset – och spelar numera i förstakedjan tillsammans med Max Friberg och Jan Muršak, som tagit avstängde kaptenen Joel Lundqvists roll som center.

– Det är hårt arbete som gäller. Jag ändrar inget i mitt spel bara för att jag spelar med dem – utan det är hårt jobb och in på mål!

Alvarez kontrakt går ju ut efter säsongen – och han spelar för ett nytt med Frölunda.

– Mm, så är det. Då är det inte fel att stå ut ...

Måla tunnare mållinje i Scandinavium?

Roger Rönnberg får avsluta.

– Nu får vi ta det här med mållinjen. Det är andra gången som puckuslingen stannar där och kostar oss poäng. Jag vet inte om jag ska prata med vaktmästarna så att de gör ett lite bättre jobb runt mållinjen, så att det inte samlas så mycket snö just där. De kanske kan göra mållinjen lite tunnare – för så här små marginaler är det mellan lagen i SHL i dag. Några millimeter där och jag hade suttit här stolt som en tupp, säger Frölundas tränare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.