Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölunda lyckades vinna – tack vare fyra kedjor

Leksand må ha landets vassaste hockeykedja. Men Frölunda har fyra kedjor som gör mål.
Det räckte i Scandinavium – 4–2.

Landets vassaste hockeykedja spelar i Leksands IF. För inför trippen till Göteborg så hade Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik skrapat ihop 20 poäng på tre spelade matcher i SHL.

LÄS MER: Frölunda har öppnat för fans igen – via ett lotteri

Camper och Cehlarik hade tre mål var på kontot … och den enda som var mållös var Hrivik.

Men det skulle ändras i Scandinavium.

Han sköt två mål i numerärt överläge – och efter det andra hade faktiskt Leksand ledningen med 2–1.

Men Frölundas anfallsspel ser fortsatt både rörligt och fantasifullt ut – och laget har inte bara en producerande kedja.

När matchen var slut så hade fyra kedjor levererat mål för Frölunda – och både Filip Johansson (från just Leksand) och Robin Alvarez (Skellefteå) fixat sina allra första mål med en indian på bröstet.

– Vad är det man brukar säga? Släkten är värst, va? Jag har haft precis de där lägena i de två första matcherna. Jag följer med, får chansen precis i slottet. Men jag vill kunna sätta dit dem också. Jag sköt mitt på målvakten bägge gångerna, så jag var lite frustrerad, erkänner nye backen Filip Johansson.

Han gick ut i Frölundaborg – och började öva avslut.

Och när chansen väl kom i matchen, ja ... då satt pucken i krysset bakom gamle lagkompisen Janne Juvonen i Leksands mål.

– Det var lite flyt också, men jag har ju tränat på den. Det såg säkert bra ut, men vete fan om jag siktade dit. Det var dags att sätta dit den. Och jag kunde målvakten utan och innan, skrattar Johansson.

Det målet betydde 3–2.

Innan dess hade Nicklas Lasu klackat in 2–2-pucken i numerärt överläge. Kvitteringen godkändes efter lång videogranskning, när det misstänktes en sparkrörelse.

– Pucken gavs ingen kraft i en riktad spark, förklarar domaren Morgan Johansson efter matchen – och godkände målet.

Och Nicklas Lasu skrattade efteråt.

– Det är ingen sparkrörelse. Jag har skridskon i isen, om det nu betyder nånting. Jag har en förmåga att göra de här pissmålen. Det är ingen medveten klack i alla fall. Jag försöker bara få pucken till mig med skridskon. Det är klart det är ren tur, men samtidigt tar jag gärna dem. Första målet för i år får gärna se ut precis hur det vill. Det räknas det också, säger målskytten.

I den tredje perioden fastställde Robin Alvarez slutresultatet till 4–2 – och fyra kedjor hade därmed producerat mål.

– Det är bra. Det är det som vi tror på. Vi behöver så många formationer som möjligt under en lång serie – och framför allt i ett slutspel där det blir lite matchning lag mot lag. Det är jätteroligt att vi har fyra kedjor som går, säger coach Roger Rönnberg.

Han fick också se slovenen Jan Muršak assistera till ett mål för fjärde matchen i rad, plus att lagkaptenen Joel Lundqvist hittade nätet för andra matchen i rad.

– Kedjan känns bra. Jobbet är bra – och vi skapar mer lägen än under försäsongen, liksom. Vi spelar oss till mer lägen och hittar varandra bra. Vi bygger vidare på det, säger Joel Lundqvist.

Hela laget ser rörligt ut i anfall?

– Ja, jag håller med. Det ser bra ut. Men det brister lite i disciplinen. Det måste vi få till, säger Lundqvist.

Frölunda drog faktiskt på sig sju tvåminutersutvisningar – varav fyra var i anfallszonen.

– Det är inte så bra. Det borde kosta oss lite mer i den här matchen, men boxplayet gör det bra, säger coach Roger Rönnberg.

LÄS MER: Henrik Lundqvists fantastiska hockeyresa – från Järpen till Manhattan

LÄS MER: Raymond allt hetare inför draften – från vardagsrummet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.