Frölunda lyckades inte störa serieledaren Växjö

Frölunda åkte till Småland för att testa landets bästa hockeylag. Det gick inte alls. Växjö Lakers vann med 2–0 – och utökade försprånget till elva poäng.
– Det var ett bra test – men ett dåligt resultat, erkänner tränaren Roger Rönnberg.

ANNONS
|

”Vi är här för att testa serieledarna på riktigt. Och vi behöver göra en toppmatch – både med och utan puck”, sa Frölundas coach Roger Rönnberg inför nedsläpp i Vida Arena i Växjö.

Det är ju där som Jörgen Jönssons Lakers spelar – och Frölunda HC visste att laget måste plocka tre poäng för att ha en chans att vinna grundserien.

Men toppmatch?

Nja, det fick vi inte se.

Det var till en början tight och taktiskt, tja … nästan tillknäppt.

Lakers fick ett numerärt överläge till skänks när Frölunda spelade med sex man på banan, men lyckades inte skapa ett enda skott mot Lasse Johansson.

ANNONS

Finske backen Petteri Lindbohm spelade lysande i boxplay – och det är lätt att förstå varför Roger Rönnberg hyllar honom som magnifik och med matchavgörande insatser i de allra senaste matcherna.

Det kändes som om det krävdes nåt oväntat för att låsa upp den trista matchbilden.

Lasch straffades – efter oväntad tackling

Och visst, vi fick se amerikanske stjärnan Ryan Lasch dela ut en högst oväntad tackling mot Martin Lundberg i Lakers.

Reprisen visade att det var axel mot axeln, men Lundberg gick sönder – och Lakers fick ett numerärt överläge.

Det klarades precis av, men i samma sekund som Ryan Lasch kom in på isen igen sköt den förre FHC-guldbacken Lukas Bengtsson ett skott som Tobias Rieder styrde upp i krysset bakom Lasse Johansson i Frölundas mål.

En stund senare avlossade Brian Cooper ett skott som studsade i sargen och rätt ut framför samme Johansson.

Robert Rosén var först på pucken – som han skickade rätt upp i krysset.

2–0 där, utan något egentligt spelövertag för något av lagen. Och alldeles före Lakers andra mål för kvällen borde Max Friberg ha fått med sig en utvisning, men domare Marcus Linde och Linus Öhlund missade det totalt.

– Det är så jämnt i de här matcherna. Det är två situationer som avgör, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Växjö Lakers leder – elva poäng före Frölunda

I den tredje perioden fick Frölunda ett par numerära överlägen – och det fanns några glimrande sekunder att minnas. Bland annat träffade Ryan Lasch det rödmålade stålet, men in i mål gick aldrig pucken.

– Hade vi fått med oss ett mål där så kan det bli en annan match, men nu får vi kämpa i uppförsbacke jäkligt lång tid – och Växjö är bäst i landet på att spela på en ledning. Då blir det en tuff match, säger Roger Rönnberg.

Han fick dock se ett PP-spel som skapade chanser.

Andreas Borgman hade även ett skott som Joel Lundqvist så när styrde in för sin poäng nummer 500 i SHL.

– I dag skapar vi nog med chanser, men så länge som vi inte får in pucken i mål så kommer både folk och vi att vara missnöjda, säger Roger Rönnberg.

Frölunda letar ju en anfallare, en spelare som kan skjuta direktskott i exempelvis powerplay – och truppen lever till den 15 februari.

– Det får Fredrik Sjöström lägga fokus på, så får jag jobba med våra befintliga spelare och lägga fokus på att powerplay fungerar. Att spelarna spelar bättre. Det är mitt jobb, mitt ansvar. Han scannar av marknaden hela tiden om det finns någon där ute som kan göra oss bättre, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Men du brukar också säga att en spelare är ingen frälsare som ändrar ett helt lag?

– Nä, så är det definitivt inte. Ska du ta in någon till ett lag under en säsong så är det viktigt att han tillför något. Att han är riktigt bra, säger Roger Rönnberg.

”Ska du ta in någon till ett lag under en säsong så är det viktigt att han tillför något. Att han är riktigt bra.”

Med segern ligger Växjö Lakers elva poäng före Frölunda i SHL-tabellen. Andraplacerade Skellefteå AIK har sex poäng mindre än Lakers.

LÄS MER:Nu ökar hans roll i Frölunda HC – hyllas av Roger Rönnberg

LÄS MER:Christian Folins bakslag – operation och borta sex veckor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS