Frölunda lånar ut Daniel Torgersson till AIK

Daniel Torgersson, 19, fick fjolårssäsongen förstörd av skador. Nu lånas talangen till hockeyallsvenskan och AIK – ett lån som sträcker sig över hela säsongen.

ANNONS
|

Under förra säsongen slet han av ena ledbandet i knät under en match med Frölundas J20-lag och missade stora delar av säsongen. Ett tungt slag för Daniel Torgersson som missade ett drygt år med matcher.

LÄS MER:Anton Axelsson vann SM-guld med Frölunda – satsar nu på ny sport

Därför har det spekulerats i att 19-åringen skulle bli utlånad.

Något som klubbens sportchef, Fredrik Sjöström inte har hymlat om utan varit öppen med att klubben har tittat på den lösningen.

Nu står det klart att han lånas ut från klubben.

LÄS MER:Talangerna lämnar Frölunda HC – för att ta plats i NHL

För nu är det hockeyallsvenskan och AIK som gäller på ett lån som sträcker sig över hela den kommande säsongen

– Efter sin skada behöver han mycket speltid och vi känner att vi inte kan erbjuda det just nu. Det här är en bra lösning som ger honom en chans att utvecklas och spela in sig ett kommande JVM-lag, säger Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS