Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/13

Frölunda krossade rivalen – stormar mot semi

Frölunda hade inga problem i den första kvartsfinalen mot Linköping i CHL. Rivalerna besegrades med 4–0.

I Frölundaborg där Frölunda spelar sina matcher i Champions Hockey League är Frölunda hemmastarka. Något som laget skulle visa även mot Linköping när kvartsfinalserien drog igång.
Tillbaka i laget var Johan Sundström efter skada och sjukdom. Efter en mållös första period skulle han slå till för Frölunda i comebacken.
Linköpingsstjärnan Broc Little åkte ut och Frölunda fick spela fyra mot tre. Då tog Johan Sundström tag i pucken, vandrade in framför kassen och petade in pucken bakom Jacob Johansson.
Sex minuter senare var det dags igen för Frölunda. Den utskällde stjärnvärvningen, Simon Hjalmarsson som har haft svårt att leverera i Frölunda-tröjan snärtade upp pucken i krysset.
– Det var en bra press vi satte in på deras backar där. Sen slänger de in pucken i mitten och jag snappar upp den och sätter dit den, säger Simon Hjalmarsson till SVT.

Linköping var långt ifrån ofarliga offensivt. Frölundas Dan Bakala storspelade i kassen och bjöd på flera vassa räddningar, däribland två dubbelräddningar. Istället skulle Jacob Johansson återigen få kapitulera.
Med 23 sekunder kvar av den andra perioden slog Frölunda till igen. Linköpingskaptenen Niklas Persson åkte ut och Victor Olofsson pangade dit pucken efter bara några sekunder.

I den tredje perioden Var det dags igen. Ännu en gång i powerplay för Frölunda. Robin Figren fick pucken och drog till med ett slagskott som överlistade Jacob Johansson. Frölundas tredje mål i powerplay för kvällen.
Några fler mål blev det inte i rivalmötet utan Frölunda vann första kvartsfinalen med 4–0 och tog ett jättekliv mot en eventuell semifinal.

Segern mot Linköping var den första för säsongen för Frölunda. De två tidigare mötena i SHL har slutat med seger för Linköping.
– Vi är lite mer aggressiva i vår forechecking, förklarar Hjalmarsson.

Förra säsongen slutade CHL-äventyret med guld efter seger i finalen mot finska Kärpät. Frölunda satsar stenhårt på att återupprepa den bedriften och som klubben är noga att påpeka.
­”Vi försvarar inget guld. Vi jagar ett nytt”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.