Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Frölunda krossade Cardiff – vidare till slutspel

Det blev 9–2 i Göteborg. Det blev 9–2 för Frölunda borta mot Cardiff Devils när både Simon Hjalmarsson och Samuel Fagemo gjorde hattrick när regerande mästarna säkrade gruppsegern.
– Vi har fått jobba hårt för att ta oss hit, det är jättestarkt av oss, säger Roger Rönnberg.

Det började på värsta tänkbara sätt för Frölunda. I de inledande mötena med österrikiska Graz99ers och tjeckiska Mountfield blev det två förluster på hemmaplan i Frölundaborg. Då var det vinna eller försvinna för Roger Rönnbergs lagbygge som gällde.

De två bortamötena med Mountfield och Graz99ers slutade med två segrar för Frölunda och de regerande mästarna var tillbaka i vinnarspåret.

Men om det skulle bli avancemang eller inte hängde på dubbelmötet med walesiska Cardiff Devils.

Det första slutade med 9–2 till Frölunda i Göteborg.

LÄS MER: Mardrömsveckan för Frölunda: "Det sliter rejält"

I returen skulle Frölunda vara nära att ta ledningen genom David Printz som flög fram på isen men missade. Jacob Peterson gjorde likadant och Samuel Fagemo missade han med.

Det gjorde däremot inte Simon Hjalmarsson som skickade in pucken efter att Rhett Rakhshani bjudit på framspelningen.

Men Cardiff Devils skulle komma tillbaka. I powerplay efter att David Printz satt utvisad skulle kvitteringen komma när Johan Mattsson släppte en retur och Blair Riley kunde vispa in pucken.

Därefter fortsatte Frölunda att skapa chanser på löpande band. Det skulle dock ta ett tag innan Anders Grönlund kunde skicka in pucken efter att Rhett Rakhshani återigen varit inblandad i förarbetet.

Av bara farten fyllde Samuel Fagemo på och skickade in pucken bakom Ben Bowns.

Hemmalaget skulle dock väcka liv i matchen igen när Mark Richardson kunde överlista Johan Mattsson med det enda skott som walesarna fick på mål under den andra perioden.

Innan perioden var över skulle dock Samuel Fagemo slå till för andra gången när han snärtade dit pucken.

– Det är jättekul att de får utdelning. Det mår de gott av, säger Roger Rönnberg.

Viktigt att stjärnorna får utdelning?

– Det är det alltid! Det är alltid viktigt att för alla spelare att leverera och vara med och bidra.

I den tredje perioden skulle Max Friberg utöka till 5–2 för sitt Frölunda och Samuel Fagemo klev fram igen och gjorde hattrick och drog ner rullgardinen totalt för walesarna.

Simon Hjalmarsson ville inte vara sämre än Samuel Fagemo och slog till två gånger om i powerplay och gjorde hattrick han också.

Samuel Fagemo skulle dock vinna målkampen mot Simon Hjalmarsson när han skickade in sin fjäre puck för kvällen och punkterade därmed matchen.

Efter segern avancerar Frölunda vidare till åttondelsfinal i Champions Hockey League som gruppsegrare. Då fortsätter jakten på ännu ett guld i turneringen.

– Det är starkt av killarna. Vi har fått jobba väldigt hårt för att ta oss till slutspel efter den tråkiga starten som vi hade så det är jättehäftigt att vara där igen, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Viktig match för Frölunda – då går skolan före

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.