Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Frölunda kollapsade mot Rögle

Frölunda fortsätter har otroligt svårt med Rögle. För trots en ledning mot Rögle blev det sjunde raka förlusten för Roger Rönnberg och hans spelare efter fyra raka insläppta puckar.
– Vi spelar Rögle rätt i händerna, säger Roger Rönnberg.

Cam Abbott utmanövrerade Frölunda och Roger Rönnberg i våras. Då skickade han och Rögle ut laget från Göteborg med dunder och brak i kvartsfinalserien och vann med 4–0 i matcher.

Det var dock långtifrån de enda segrarna som Rögle tagit mot just Frölunda.

Inför torsdagens drabbning hade Rögle elva segrar på de 13 senaste matcherna.

Den siffran skulle växa.

Även om det började bra för Frölunda när Elmer Söderblom hittade rätt efter att Ryan Lasch skickat in pucken framför mål där Johan Sundström först försökte få in den.

Det var dock det enda jublet för Frölunda den här kvällen.

För därefter var det Rögles match.

LÄS MER: Målet är nått – hälften av Frölundas spelare kommer från akademien

Det var visserligen ledning för Roger Rönnberg och hans spelare efter den första perioden. I mittenakten skulle det dock bli ett ras när Adam Edström kvitterade innan Leon Bristedt gav Rögle ledningen och Dennis Everberg utökade samtidigt som Roger Rönnberg bara blev argare och argare i sitt bås.

– Vi gör en bra första period där vi gör mycket rätt. Lika mycket fel gör vi i andra där vi tappar koncentrationen totalt ... det är ofattbart att vi går i den fällan igen mot Rögle. Jag tycker inte att det är Rögle som ändrar på något utan vi tappar pucken på fel ställen, förlorar närkamper och tappar tålamodet. Vi spelar Rögle rätt i händerna, säger han och fortsätter:

– Det är alltid surt att förlora men långsiktigt tror jag att det är bra att vi blir straffade när vi spelar så naivt som vi gör i andra.

LÄS MER: Frölundas Jens Olsson hittar glädjen i ishallen på lediga dagar

Har ni svårt för Rögle?

– Det är klart att vi har det, absolut! Det har alla lag i den här ligan ... jag tror inte det finns något lag i SHL som har lätt mot Rögle.

Varför har ni så svårt för Rögle då?

– Rögle är väldigt bra på att spela försvarsspel och slå på motståndarnas misstag. Det är precis så de gör. De gör tre mål på att vi tappar pucken och våra positioner och kan göra mål på det. Det ligger i våra händer ... Rögle spelar hårt och ställer hårda frågor till mina spelare. Vi behöver en topprestation för att vinna mot dem och jag har för få spelare som är uppe på toppnivå. Det är rättvist att vi förlorar.

– Vi förlorar de viktigaste duellerna mot Rögle. Det är inte så att Rögle spelar ut oss. De väntar på chanserna och spelar ett bra försvar ... de är oerhört effektiva och det är såhär det har sett ut tidigare också.

Hur mycket svider förlusten?

– Att vinna eller ... det struntar jag i! Jag vill ha en vinnande prestation och tycker att vi pendlar för mycket i den här matchen. Det har vi gjort i flera matcher på sistone och vi behöver få fler bra minuter på flera spelare. Vi måste ha fler spelare som touchar på sitt personbästa för att bryta ner Rögle. Jag tycker att Lasch är oerhört bra, Lasu är väldigt bra, Folin och Ekbom och Jan Mursak. Efter det får jag börja leta ...

LÄS MER: Sportcheferna avslöjar – spelet bakom Frölundas truppbygge

Förlusten mot Rögle var sjunde raka mot just Rögle och ja, laget från Ängelholm har verkligen vuxit ut till ett spöke för Frölunda och Roger Rönnberg som får vänta på nästa chans till revansch.

– Det är surt, det är riktigt surt! Det är frustrerande såklart att vi inte lyckas vinna, säger Elmer Söderblom.

LÄS MER: Frölundas fystränare ”Jag är ingen Joe Labero”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.