Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Frölunda klappade ihop totalt mot HV71

Frölunda chockades – med mål bakåt efter 18 sekunder. Det var starten på en mörk kväll i Småland. 6–1 till HV71.

Det tar bara 18 sekunder innan pucken ligger i nät i Kinnarps Arena. Martin Thörnberg får tid, utrymme och kanonträff – och Johan Gustafsson kan bara se på när HV71 tar ledningen med ett skott i krysset.

Men sedan visar Frölunda vilket lag som är formstarkt – och vilket som inte är det.

HV71 kommer med fem raka förluster och Frölunda tar över perioden totalt. Vinner skotten med 14–4 – och det är bara Felix Sandströms storspel som gör att inget skott letar sig in i mål för en kvittering.

– Perioden är rätt bra! En fartfylld hockeymatch och mycket folk på läktaren och kul att spela. Sen är det surt att de fick till ett mål i början. Vi får köra på och skjuta mer i andra perioden, säger Samuel Fagemo till C more i första paus.

Den unge talangen lägger till:

– Vi har bra lägen, men vi ska bara ha tålamod så ska det nog gå bra. Det var stolpe ut den här gången, hoppas det är stolpe in i andra …

Frölundas coach Roger Rönnberg är blygsammare.

– En rätt så jämn period, tycker vi hanterar det bra. Vi släpper in ett mål tidigt men hanterar det bra och behåller lugnet och fortsätter att spela. Vi strular lite grann med pucken, det är det jag skulle vilja rätta till. I övrigt tycker jag vi spelar bra utan att komma till de där jättelägena …

LÄS MER: De var bäst i Frölunda i förlusten mot HV71

Rivstart även i andra

I den andra perioden håller Frölunda tätt i de 18 första sekunderna, men 2–0 kommer ändå tidigt. Efter 81 sekunder in i perioden ökar Oscar Sundh på med ett slagskott ribba in – framspelad av förre frölundaiten Robin Figren.

Det är för övrigt poäng nummer 28 den här säsongen från den spelare som ratades av Frölunda …

Men Frölunda får till en reducering. Patrik Carlsson skyfflar i väg en puck som precis är över mållinjen – och efter videogranskning får de tillresta göteborgarna jubla.

Efter det är Sebastian Stålberg nära att kvittera, men HV går till paus med 2–1.

Patrik Carlsson analyserar så här till Cmore:

– En tät och fartfylld match. Kanske lite mer vi i första och lite mer HV i andra perioden. Vi spelar ganska bra i första även fast vi kanske vill hota mer – med hetare chanser. Sen blir det kanske lite mer HV i denna period, så jag hoppas vi kan ta tillbaka det här i sista och dra det längsta strået.

I tredje perioden visar HV71 hur mycket effektivitet betyder. Laget ordnar både ett tredje och ett fjärde mål innan Johan Gustafsson byts ut.

Men även Johan Mattsson släpper in två mål när Frölunda slutar att spela i slutet av perioden …

HV skjuter sex mål på 24 skott. Frölunda har ett mål – på 37 försök!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.