Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölunda kan tappa hela förstakedjan

Frölunda kan åka till Luleå utan förstakedjan med Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Patrik Carlsson.
– Det blir en härlig intensitet när de gamla gubbarna är borta, hetsar coach Roger Rönnberg efter träningen.

Frölunda åker till Luleå med Viktor Ekbom, som är tillbaka efter avstängning. Men däremot kan tre andra tunga pjäser saknas i Coop Norrbotten Arena i SHL-mötet – då inte någon i förstakedjan kan träna.

– Det blir ett matchdagsbeslut om Joel, Lasch eller Purre spelar. Joel och Lasch hade beordrad vila den här dagen. Jag får också höra hur Patrik Carlsson känner sig. Alla tre är dag till dag. Det kan bli att alla tre är borta – och då spelar vi med det lag som vi hade på isen nyss, säger Rönnberg efter träningen.

Det betyder nytt förtroende för juniorerna Samuel Fagemo, Linus Nässén och Lucas Raymond. De kan få sällskap av 17-årige centern Karl Henriksson.

Han gör sin första A-lagsträning – och imponerar stort.

– En fantastisk spelare! Han är otroligt smart. Han spelar tillsammans med Lucas Raymond i J20 – och de två tillsammans är en dynamisk duo både där och i landslaget! De har gjort det jättebra.

Spelar Henriksson i morgon?

– Ja, han kan spela om vi saknar spelare. Han kan spela center. Vi är välsignade med att ha en väldigt bra akademi, säger Rönnberg stolt.

Coachens ilska

På träningen får också målvaktscoachen Kristoffer Martin ett utbrott – och skäller ut backarna som släpper till fyra frilägen trots att en övning innehåller två spelare i både anfall och försvar.

Det är första gången under Martins år i klubben som han höjer rösten på isen.

– Så är det ju. Jag blir lite irriterad när vi tummar på spelet utan puck. Det gäller att vara på.

Du tände träningen med ditt utbrott, minst sagt.

– Jag ville bara få en reaktion! Vi vill ju träna som vi spelar, så jag vill att vi ha den intensiteten när vi tränar. Kan vi få det här varje träning så kan vi spela mycket bättre, säger Martin efteråt.

"Fan vad häftigt"

Rutinerade Max Friberg gillar utbrottet han fick uppleva.

– Det är bra att han säger till! Han hade helt rätt också. Det var lite för slappt bakåt, erkänner Friberg, som kan bilda ny kedja med Lucas Raymond och Karl Henriksson.

– Jag fick spela med gallerkillarna på träningen – och det kändes bra! De är spelskickliga, så det kul att se hur mycket de vågar göra med pucken! De är redo för spel om det blir så.

Och Roger Rönnberg får avsluta.

– Fan vad häftigt att åka upp med ett sånt ungt lag! Det är en rolig utmaning oavsett om vi har ordinarie lag eller inte – men att åka upp med det här laget blir ännu roligare. Det blir lite Miracle on Ice-läge. Det skulle vara häftigt!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.