Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frölunda kallar hem Theodor Niederbach

Theodor Niederbach återvänder till Frölunda – i två dagar. 18-åringen, som lånades ut till Modo i mitten av januari, kommer att vara med mot Oskarshamn innan han går tillbaka till Modo.
– Vi får se vad jag kan bidra med! Det har varit bra och lärorikt hemma i Örnsköldsvik. Men det ska bli skönt att dra på sig Frölundatröjan igen, säger han.

Förra året gjorde 18-årige Theodor Niederbach 35 poäng på 19 matcher i J20-laget – vilket i sin tur ledde till en SHL-debut. Dessutom fick han en plats när Juniorkronorna åkte till Edmonton runt årsskiftet.

Han belönades med ett A-lagskontrakt i januari, och lånades omgående ut till Modo och Hockeyallsvenskan.

Men knappt en månad efter utlåningen vänder han tillbaka till Frölunda.

Dock bara på blixtvisit för att täppa till efter Johan Sundström två matcher långa avstängning.

Niederbach får alltså bära Frölunda-tröjan på tisdag när Oskarshamn gästar Scandinavium, och torsdag när laget reser till Luleå, innan han återgår till Modo.

– Vi får se vad jag kan bidra med! Det har varit bra och lärorikt hemma i Örnsköldsvik. Men det ska bli skönt att dra på sig Frölundatröjan igen, säger Niederbach .

Som 16-åring sågs han som en av landets främsta inom åldersgruppen födda 2002. Men vägen till seniorlaget har varit allt utom rak. Strax efter flytten till Göteborg upptäcktes det att han var drabbad av ostekondrit, en åkomma som bildas på grund av brist på blodtillförsel runt benstrukturen och leder till att brosk och ben kan släppa från knäleden.

Talangen fick då opereras och missade hela säsongen 2018/2019 – och har sedan dess jagat nivån som gjorde honom aktuell för NHL-draften.

Niederbachs kontrakt med Frölunda sträcker sig till våren 2022. Han har hittills gjort nio poäng på 15 matcher för Modo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.