Frölunda körde över Luleå – klart för SM-final

Överkörda senast uppe i Luleå. Nu körde Frölunda över Luleå istället och vann med imponerande 6–2. En seger som innebär att Frölunda är klara för final – där Djurgården eller Färjestad väntar.

|

Det var en överkörning som hette duga senast Luleå fick spela på hemmais i Coop Arena. Då var det Johan Mattsson som räddade sitt Frölunda och såg till att chansen till seger levde ända in till slutminuterna då Luleå gick ifrån och vann.

Den känslan ville inte spelarna i Frölunda uppleva igen. Något som varit tydligt där det varit irriterat efteråt.

Tillbaka uppe i Luleå skulle det börja desto bättre. Johan Mattsson fortsatte spika igen trots att Luleå hade chanser genom Robin Kovacs, Niklas Olausson och Jesper Sellgren.

Istället skulle det rassla till bakom Joel Lassinantti.

Patrik Carlsson satte fart och serverade pucken till Anders Grönlund som hittade krysset.

– Skönt att följa med upp där! Det var en grym pass och det var tur att den gick in, säger Grönlund till C More.

– Vi jobbar för varandra och vi har lärt oss av förra matchen häruppe.

"Frölunda gör en kanonmatch"

Luleå var nära, nära att kvittera när Jonathan Sigalet bjöd Einar Emanuelsson på ett friläge med Johan Mattsson men Luleå lyckades inte då heller. Istället kunde Ryan Lasch skicka fram pucken till Brandon Gormley som avlossade bössan.

Backen träffade Samuel Fagemo och vips så hade Frölunda 2–0 efter en period.

När Rhett Rakhshani blev utvisad i den andra perioden fick Luleå ett jätteläge att ta sig in i matchen. Men Johan Mattsson räddade med ena axeln när Erik Gustafsson fick chansen. Istället skulle det smälla bakom Joel Lassinantti på nytt.

Samuel Fagemo fick chansen men missade, Simon Hjalmarsson fick tag i pucken och hittade Ryan Lasch som fick öppet mål.

Strax därefter kom nästa smäll för Luleå när Joel Mustonen satte fart och hittade Max Friberg som tryckte in 4–0.

– Frölunda gör en kanonmatch, säger C More-experten Johan Thornberg.

Otäck smäll på stjärnan

Frölunda åkte på en tung smäll i slutet av den andra perioden. Johan Harju tog sats och tacklade Chay Genoway i ryggen så backen for rätt in i sargen och lämnade isen blödandes.

Målen skulle fortsätta trilla in för Frölunda i den tredje perioden. I powerplay kunde Rhett Rakhshani lyfta fram pucken till Simon Hjalmarsson som satte 5–0 för Frölunda. Men i samma powerplay kunde Isac Lundeström reducera för Luleå när Frölunda-försvaret gick bort sig.

Petter Emanuelsson skulle bättre på siffrorna för Luleå när han reducerade till 2–5. Luleå plockade målvakten i jakten på ännu en reducering. Då kunde Anders Grönlund slå till på nytt och skicka in 6–2.

Ett mål som blev matchens sista.

Vilket lag som väntar i finalen för Frölunda är ännu oklart. Djurgården leder matchserien med 3–2 över Färjestad inför den sjätte semifinalen som spelas under tisdagen i Stockholm.