Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

Frölunda körde över Leksand – bjöd på ny målfest

Frölunda körde över Leksand och vann med hela 7–1. Segern var lagets sjätte raka på hemmais efter att Mats Rosseli Olsen gett laget en drömstart.

Hemma i Scandinavium trivs Frölunda som fisken i vattnet. Inför mötet med Leksand var det fem raka segrar för Roger Rönnberg och hans gäng. Efter matchen mot Leksand skulle den siffran ha stigit ännu mer.

För mot nästjumbon var det inget snack.

Frölunda skulle få en drömstart på matchen när Mats Rosseli Olsen dundrade in pucken bakom Janne Juvonen som såg överraskad ut över det pangskott som norrmannen avlossade.

Det skulle dessutom bli ett gyllene läge att utöka ledningen för Frölunda när Patrik Zackrisson visade ut sig. Men i det efterföljande powerplayet lyckades Frölunda inte ens få iväg ett enda skott på mål.

Leksand skulle vara nära att kvittera när Patrik Zackrisson fick chansen men Niklas Rubin lyckades på något sätt fläka upp benet och rädda den pucken.

– Vi kommer ut med bra fart och får lite längre anfall på dem. Sen slarvar vi lite med pucken i vissa lägen och de är skickliga och ställer om snabbt. Vi vill åka mycket skridskor och ligga tätt på dem, säger Patrik Carlsson till C More.

LÄS MER: Frölundas kamp för mäns hälsa: "En självklarhet"

Slutade i storkross

Gästerna skulle få en gratischans att ta sig in i matchen när Patrik Carlsson visade ut sig i offensiv zon. Något mål för leksingarna skulle det dock inte bli.

Istället kunde Patrik Carlsson sätta dit 2–0 nästan direkt från utvisningsbåset. Patrik Carlsson sköt och Joel Mustonen missade returen – då passade Carlsson på att ta saken i egna händer.

Det skulle rassla till igen bakom Janne Juvonen lite senare.

Först visade Filip Johansson ut sig och sen drog Leksand på sig ett lagstraff efter att ha varit för många spelare ute på isen.

I det efterföljande powerplayet fick Simon Hjalmarsson öppet mål efter att Ryan Lasch bjudit på framspelningen.

– Jag tappade min roll ganska tidigt i PP, jag var inte tillräckligt bra. Men under de åren som jag har varit här har jag jobbat för att ta mig tillbaka till den positionen och får du spela mycket i den positionen kommer du att göra mål. Det är klart att det är skönt att det har släppt mer den här säsongen, säger Hjalmarsson till C More.

LÄS MER: Moverare hittade rätt i Göteborg – i väntan på NHL-chansen

Det skulle bli 4–0 när Brandon Gormley avlossade en riktig slägga och Janne Juvonen var chanslös efter att Linus Persson fått sätta sig i utvisningsbåset.

Det skulle dock inte stanna där.

Senast mot Färjestad gjorde han fyra mål – mot Leksand nöjde sig Nicklas Lasu med en fullträff när han återigen fick måljubla.

Målfesten var dock inte över för när Viktor Ekbom sköt en meter utanför fick han hjälp av Calle Själin att styra in pucken.

Leksand skulle få in ett tröstmål när Thomas Valkvae-Olsen vispade till på en retur.

Innan Ryan Lasch fastställde slutresultatet till 7–1.

LÄS MER: Matchanalysen efter Frölundas seger mot Leksand

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.