Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/11

Frölunda körde över Cardiff – Lundqvist hattrickskytt

Toppmöte i Champions Hockey League. Jämnt och visst? Knappast för Frölunda som vann med 9–2 mot Cardiff Devils efter tre mål av Joel Lundqvist som blev historisk på nytt.
– Det var en väldig surprise för mig men också väldigt stort, säger han om nya milstolpen.

Det tog 35 sekunder för Patrik Carlsson att ge Frölunda ledningen hemma mot Cardiff Devils. Ett mål som till mångt och mycket satte tonen för toppmötet i gruppen. Men det var "bara" 1–0 efter den första perioden.

Trots att Frölunda vann skotten med 18–4.

Men det skulle lossna.

Och det rejält.

Först satte Joel Lundqvist dit 2–0 efter en patenterad variant. Ett mål som dessutom innebar att Magnus Kahnberg nu "bara" är tredje bästa målskytt i klubbens historia.

– Jag hörde det nu, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Det var en väldig surprise för mig men också väldigt stort. Jag ser mig inte som någon utpräglad målskytt direkt men jag har ju en "del" matcher under bältet och det hjälper ju till. Det är kul att komma med i historieböckerna på så vis.

LÄS MER: Spelarnas favorit – funkade igen: "Kul med en sådan match"

Når du upp till Niklas Andersson i toppen? Du har 209 – han har 236?

– Jag får sätta fart nu och hålla det här snittet! Då kan det gå, säger han.

Joey Martin skulle reducera för Cardiff men den glädjen blev kortvarig för gästerna. För kort därefter kunde Samuel Fagemo slå in en retur, Jacob Peterson lura Ben Browns upp på läktaren och Brandon Gormley näta i sin comeback.

Sen var det dags för Joel Lundqvist att kliva in i handlingen igen.

I powerplay stod han återigen där han alltid står.

Det slutade som det gjorde förra gången.

Med mål och av farten bara ett till och hattricket var ett faktum för lagkaptenen som fick se en keps kastad in på isen.

– Det var nästan NHL-klass på den! Det var Rubin som kastade in sin och det är väl tanken som räknas, säger han med ett stort leende och fortsätter:

– Det var också på tiden att jag fick göra några mål!

LÄS MER: Ta med er den vinnande farten till SHL, Frölunda

Han blev dock inte sista målskytt i Frölunda den här kvällen.

För det blev Samuel Fagemo som var iskall när Frölunda fick straff.

– Mål är resultat ... vi gör många mål i vårt powerplay men jag tycker vi kan ha högre standard i vårt spel fem mot fem. Men att stå här och gnälla efter 9–2 hemma är inte något man ska göra. Så jag säger istället att det var kul med många mål, säger Roger Rönnberg.

Men var Frölunda så överlägsna som 9–2?

Inte om man frågar Rhett Rakhshani.

– Äh! Jag vet inte ... siffrorna reflekterar ju matchen till viss del men vi gör många mål i powerplay men det där spelar ingen roll nu. Vi måste spela på topp i returen för att kunna vinna där. Vi var inte så dominerande därute innan den tredje perioden började, säger han.

Segern innebär att Frölunda går upp i topp av tabellen i gruppen och tog ett stort steg mot ett avancemang från gruppspelet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.