Frölunda körde över Örebro – fansen gav stående ovationer

Ryan Lasch kunde inte kontrollera sina känslor, Johan Sundström tyckte det var som en helt annan sport och Roger Rönnberg blev både nykär och jämförde stämningen i Scandinavium med en Håkan Hellström-konsert.
– Det var fantastiskt att få ta det av det här, säger han efter segern mot Örebro.

ANNONS
|

– Det var en helt annan sport med publiken tillbaka, säger Johan Sundström innan Ryan Lasch fyller i.

– Det här var speciellt ... jag har nästan aldrig gåshud men det var känslosamt därute.

För ja, det här var dagen då publiken var tillbaka på allvar.

Visst, när säsongen började för Frölunda var det 3 000 som tilläts på läktarna i Scandinavium men med 10 702 på plats mot Örebro var det något annat. Det var en stämning som inte brukar finnas så tidigt på säsongen.

– Det kändes som en slutspelsmatch, säger Örebro-tränaren Niklas Eriksson.

Det skulle även bli ett lyft för Frölunda.

ANNONS

LÄS MER:Patrik Carlsson hjälte efter – kristallsjukan: ”Hela rummet snurrade”

För Michael Spacek skulle ge laget ledningen innan Emil Larsson kunde kvittera. Men därefter skulle det vara Frölundas match för först gav Patrik Carlsson sitt lag ledningen på nytt.

Ryan Lasch utökade.

Och Patrik Carlsson fyllde på till 4–1 innan Örebro fick in ett tröstmål.

LÄS MER:Så ska Frölunda ersätta indianen – går tillbaka till traditionen

Några fler mål än så blev det dock inte.

Roger Rönnberg nykär igen: ”Längesen jag kände såhär”

Efteråt var spelare och ledare i Frölunda nästan saliga och ville nästan uteslutande prata om inramningen istället för matchen.

– Matchen kan ni skriva något om, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag sitter här med blossande kinder, svettiga handflator och det där pirret i magen och svaga knän som du bara har när du är nykär. Det är längesedan jag kände såhär ... det var en fantastisk känsla att få växa ihop med publiken igen. Det här var dagen då Frölunda växte ihop med fansen och jag är oerhört glad att vi kunde vinna matchen för våra fans. Det var fantastiskt att få ta ta del av det här.

Du är lite känslosam?

– Ja, men fansen betyder allt. Vi har spelat inför tomma läktare i ett år och man tror inte det ska påverka så mycket men herregud ... det är precis som innan jag hade flyttat till Göteborg och bara hört Håkan Hellström på skiva och tyckte att han inte kunde sjunga. Efter en konsert på plats kände jag precis som nu ... det här var otroligt!

ANNONS

LÄS MER:Så ska Frölunda vinna tillbaka publiken: ”Går inte knäppa med fingrarna”

Roger Rönnberg var långtifrån ensam om att ha starka känslor efter matchen mot Örebro.

– Vilken inramning ... det här var något extra och det är fantastiskt att fansen är tillbaka. Det ger sådan energi och boost för hela laget. Det har varit så många och långa dagar utan och förra säsongen blev ju väldigt trist men det är jättekul att fansen är tillbaka, säger Johan Sundström.

Känslostorm för Ryan Lasch: ”Kunde inte kontrollera mig”

Poängmaskinen, Ryan Lasch, som noterades för tre nya poäng sken som en sol efteråt när han kom ut från omklädningsrummet.

– Det var ren glädje och jag hade ett leende inombords hela matchen. Det var fantastiskt att vara tillbaka till det normala igen. Vi har saknat fansen och utan fansen har vi ingen hockey. Det är därför man håller på och spela och jag är verkligen glad att vi kunde spela som vi gjorde framför dem, säger han och fortsätter:

– Det var viktigt för oss och jag hoppas alla lämnade med en god smak i munnen.

LÄS MER:Så ska Frölunda HC ersätta skadade Jacob Nilsson

Vanligtvis när han gör sina mål och poäng är det inga större glädjevrål. Men efter sitt mål mot Örebro visade även Ryan Lasch en hel del känslor.

– Jag var så uppeldad! Jag kunde inte kontrollera mig och göra det målet framför fansen. Det var helt sjukt. Det betydde så sjukt mycket, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det kändes väldigt skönt inombords.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS