Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Frölunda jublar över nya avtalet: "Vi är väldigt glada"

Det nya Tv-avtalet för svensk hockey ger ett miljonregn över klubbarna i SHL. Något som Frölundas ordförande Mats Grauers jublar över. – Vi är väldigt glada, säger han.

Det är Aftonbladet som avslöjar det nya Tv-avtalet mellan C More och SHL. I det nya avtalet som börjar gälla säsongen 2018-19 får klubbarna i SHL hela 20 gånger mer än klubbarna i hockeyallsvenskan.
Med det nya avtalat får en SHL-klubb omkring 45 miljoner kronor medan summan för en allsvensk hockeyklubb hamnar på omkring 2,3 miljoner.
– Ja, vi har slutit ett nytt avtal, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Vad betyder det för er?
– Vi är väldigt glada. Glada för att svensk hockey är så pass stark och att vi har en produkt som lockar. Det nya avtalet innebär att det blir en högre ersättning än det gamla. Sen betyder det lika mycket för alla klubbarna då alla klubbar får lika mycket.

LÄS ÄVEN: Nytt miljonavtal skapar jätteklyfta i svensk hockey

Du vill inte att det delas lika?
– Jag är för att det borde kanske differentieras lite. Att en klubb som exempelvis Färjestad, som har legat i högsta serien i så många år och bidragit till svensk hockeys varumärke får lika mycket som Karlskrona som varit i högsta serien i två år. Det kanske inte ska vara så. Men där är vi inte idag.
– Jag tycker att det borde vara annorlunda. Antingen beroende på hur många år man gjort i högsta serien, vad man har gjort för svensk hockey eller att man går på sportsliga meriter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.