Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Frölunda jagar nyförvärv efter skadan: "Kommer behöva ta in någon"

Pathrik Westerholm, 26, blir borta i upp till fem månader efter knäskadan. Det tvingar Frölunda att börja kolla efter ersättare. – Vi kommer behöva ta in någon, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Nyförvärvet från Brynäs, Pathrik Westerholm skadade sig mot franska Gap i första Champions Hockey League-mötet. Efter flera undersökningar visar det sig nu att 26-åringen tvingas lägga sig på operationsbordet och blir borta i fem månader.

LÄS ÄVEN: Westerholm efter skadan: ”Givetvis tråkigt”

Avbräcket för Frölunda som trots skadan på Westerholm sitter på fyra centrar är tung. Sportchefen Fredrik Sjöström är öppen med att klubben kommer behöva ta in någon.
– Det är ju ingen panik att få in någon just nu. Men vi vet att vi kommer ha folk borta, Lias kommer vara på JVM, vår kapten lär vara med i OS. Det kommer vara folk borta och det kan dyka upp andra skador. Därför kommer vi titta på något som kan passa och som är möjligt att lösa, säger Sjöström och fortsätter.
– Vi kommer inte ta in något om vi inte tror på honom. Fast fram tills JVM och så, då vill vi ge våra unga spelare chansen.


Ni kommer alltså ta in någon längre fram?
– Ja, vi kommer behöva ta in någon.

Vad säger du om skadan?
– Jättetråkigt för Pathrik, man lider alltid med spelarna i det här läget. Det är skittråkigt och jag säger inte att han är borta resten av säsongen men han missar ju stora delar i varje fall. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.