Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Frölunda i tung förlust – föll efter straffläggning

Två mål inom loppet av en minut. Då trodde de flesta att Frölunda skulle få en enkel resa mot Graz99ers. Men de regerande mästarna föll ihop – efter en riktig missräkning.
– Det här var ett bottennapp, säger Nicklas Lasu.

Theodor Lennström slog till med ett direktskott där Christoffer Nihlstorp stod för en prakttavla. Samuel Fagemo följde upp med att vara iskall när han fick straff och det var 2–0 till Frölunda efter endast 62 sekunders spel.

Där och då kändes det som att det skulle bli betydligt större siffror för Frölunda.

Men då hände någonting.

Gästerna började äta sig in i matchen och kvitterade under den första perioden.

I början av den andra gav Simon Hjalmarsson sitt Frölunda ledningen på nytt innan gästerna återigen kvitterade och senare även tog ledningen då Dominik Grafenthin lurade Johan Mattsson upp på läktaren.

Samme lirare skulle utöka ledningen i den tredje perioden efter att Frölunda-försvaret stått och tittat på.

Trots det fick Frölunda en chans i matchen när Max Friberg reducerade och Patrik Carlsson kvitterade och tog matchen till förlängning. En förlängning som blev mållös trots att Frölunda fick spela stora delar i powerplay.

I straffläggning kunde gästerna till slut vinna.

– Det här var ett bottennapp! Vi spelar inte som vi vill ... vi tar mycket felbeslut och åker runt och tänker för mycket! Det är väldigt långt ifrån hur vi vill spela, säger Nicklas Lasu och suckar tungt.

– Det här var den sämsta matchen i år. Jag kan stå här och prata om ALLT som blev fel men det tydligaste är att det här verkligen är så långt ifrån vår spelidé.

Varför blev det inte bättre under matchen?

– Vi tryckte ju på allt som var fel i pauserna men det är svårt att ändra under en match. Det var tydligt att vi åkte runt och väntade på att någon annan skulle göra jobbet.

Lika irriterad som Nicklas Lasu var över genomklappningen var lagkaptenen Simon Hjalmarsson som fick den äran när Joel Lundqvist var sjuk.

– Försvarsspelet var under all kritik. Det fungerade inte alls, inte någonstans på isen. Vi gör flera missar där de får stå helt rena framför målet och vi lämnar vår målvakt helt ensam, vi gör ingen vidare insats även om vi började bra.

Var det en för "bra" start?

– Det finns väl en risk att vi blev lite bekväma där ... sen straffar de oss stenhårt när vi gör våra misstag. Vi ska vara ett bättre lag men bjuder man på så här mycket chanser då förlorar man matcherna i den här turneringen.

Roger Rönnberg såg minst sagt förbannad ut i sitt bås flera gånger under matchen när misstagen avlöste varandra.

Han hade få svar på varför det blev som det blev – att spelarna spelade var och en för sig.

– Det är inte mitt jobb att komma på det. Det är spelarna som spelar. Vi sätter oss ner som vanligt och reflekterar i morgon. De är spelarna som har svaret på det. Skulle de alltid göra som vi säger och ritar så skulle det vara enkelt.

Är du oroad?

– Äh. Det här är enkla saker att få till. Att få defensiva positioner att fungera. Så här så det ut i fjol i början av SHL. Vi vann då på ett vasst målskytte och ett vasst målvaktsspel. Däremellan spelade vi rätt så dåligt i fem mot fem, faktiskt. Oroad är jag inte. Däremot är jag ju inte jätteglad och nöjd efter den här prestationen. Långt ifrån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.