Frölunda i drömsits – leder med 2–0 i matcher

Jonathan Sigalet visade vägen för sitt Frölunda. Detta när det blev seger med 2–0 och Frölunda skaffade sig ett drömläge i semifinalserien med ledningen 2–0 i matcher.

|

Efter att Frölunda ”stal” med sig en seger hem från Luleå i söndags var det drömläge att utöka ledningen till 2–0 i matcher när Luleå kom till Scandinavium.

Ett Scandinavium där Frölunda hade elva raka segrar – tolv om man räknar in CHL-finalen med sig i bagaget.

Tisdagsmötet skulle förlänga den sviten till tretton.

Det började med att fansen sjöng om SM-guld för sitt Frölunda. Det fortsatte med att Frölunda kom ut flygandes i den första perioden och skapade ett rejält tryck på Luleå. Max Friberg var nära att styra in pucken, Joel Lundqvist var ännu närmare efter att Friberg skjutit pucken på honom.

Närmast av alla var dock Rhett Rakhshani som fick öppet mål efter en passning från Patrik Carlsson.

Men Daniel Sondell ville annat och kastade sig och lyckades på något sätt styra undan pucken.

– Det är årets, nej, århundradets räddning med skaftet från Sondell. Wow, säger C More:s expert Niklas Wikegård.

Luleå var dock inte ofarliga i den första perioden. Närmast var Johan Harju som fick kanonläge med bara sekunder kvar i powerplay men lyckades inte överlista Johan Mattsson.

– Det är en godkänd period tycker jag, säger Max Friberg till C More.

Sigalet sköt ledningsmålet

Frölunda fortsatte i förarsätet även i den andra perioden. Tre minuter in i perioden skulle utdelningen komma.

Jonathan Sigalet som spelade mest senaste uppe i Luleå för Frölunda fick pucken vid blålinjen och klippte till samtidigt som Jacob Peterson och Chay Genoway skymde målvakt Joel Lassinantti när pucken smet in.

Därefter fortsatte Frölunda att skapa chanser genom Simon Hjalmarsson, Patrik Carlsson och Chay Genoway men lyckades inte bättre på sin ledning.

Samtidigt som Luleå tog över sista minuterna av perioden och hade ett par kvitteringschanser men Johan Mattsson hade stängt den dörren.

– Det är en väldigt bra start av oss. Sen tycker jag att vi blir lite för passiva, lite för stillastående, tappar press och tappar de grejerna som vi ska göra. Då tycker jag att Luleå tar över, säger Joel Mustonen till C More.

Westerholm utökade

Det skulle dock komma utdelning för Frölunda i den tredje perioden. Joel Lundqvist hittade fram till Ponthus Westerholm som kunde snärta in pucken till 2–0.

Ryan Lasch skulle få ett jätteläge att utöka när Frölunda fick en straff – men poängkungen missade.

Men det gjorde inget den här kvällen.

Efter segern har Frölunda nu satt sig i ett drömläge med 2–0 i matcher. Semifinalserien mot Luleå fortsätter under torsdagen – då uppe i Luleå.