Frölunda i allvarligt möte efter genomklappningen

Först allvarligt möte med videogenomgång för Frölunda. Sedan hårdträning på isen med fystränare Pärra Edlund.
– Jag tror det är en nyttig läxa. Det här sved hos spelarna, säger coach Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölundaborg, tidig måndag morgon. Stämningen är allvarlig. Blickarna i omklädningsrummet är svarta, undvikande och i många fall skamsna.

På tre minuter tappade Frölunda i lördags en ledning med 3–1 mot Mora – och med två sekunder kvar sköt till och med gästerna Tomi Kallios hyllningsmatch i sank med ett segermål.

Efteråt pratade Roger Rönnberg om att föreläsa om ödmjukhet.

– Ett lag som inte har en bra karaktär, eller inte har ödmjukhet, skulle ha kommit in i omklädningsrummet och skyllt ifrån sig, att nån spelade ett dåligt pass i slutsekunderna, eller att fem mot sex-spelet är dåligt. Det hade ett dåligt lag gjort, säger Roger Rönnberg i analysen.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det lag som jag fick in på morgonen var ett lag med skamsna spelare. De förstår allvaret – och det tycker jag i grunden är bra. Att spelarna är självkritiska. Det är man om man är ödmjuk. Jag har inte behövt ha en lång föreläsning om det. Istället har vi tittat på vad vi behöver göra i matcherna mer konkret för att vara konsekventa i vår prestation.

Nyttig läxa

Rönnbergs team hade istället klippt ihop en film med fem av de bästa minuterna i matchen – och fem av de allra sämsta.

– Det är inte enbart de tre sista minuterna som dåliga. Det är sista 24. Vi börjar redan i andra perioden att slarva, vi tappar intensitet. Det hade kunnat bli mål redan då. De vinner skotten i tredje med 11–4, så hela perioden är dålig!

Är det en nyttig läxa?

– Ja, jag tror faktiskt. För det här sved hos spelarna. Nu är det viktigt att vi inte tappar tron på det. Men å ena sidan – om vi vunnit så hade vi lett serien och blivit hyllade i tidningarna. Nu förlorade vi och blir kapade och ifrågasatta. Vi måste förstå att vi har kapacitet att utvecklas till ett topplag – med då måste vi göra sextio bra minuter. Det räcker inte med 40. Vi har ju på tre matcher spelat sex riktigt bra perioder – och tre väldigt dåliga, säger Rönnberg.

ANNONS

"Förbannad i ett par dagar"

Joel Lundqvist, som var ruggigt besviken i lördags, har fått lite distans till genomklappningen,

Det här vill ni aldrig se igen?

– Nä, det är klart. Förluster vill du aldrig ha – och särskilt inte på det här viset. När du har stoppat in så mycket för att vinna en match … och så mer eller mindre kastar bort det, eller slarvar bort det. Det var ju så det kändes. Man vet hur mycket jobb det krävs för att vinna en match i den här ligan, så vi hade satt oss i en bra position – och så får man gå och älta en sån förlust och vara förbannad i ett par dagar. Förhoppningen är att vi lär oss av det, säger kapten Lundqvist.

Frölunda möter på torsdag Rögle i Ängelholm – och lär göra det utan både Mats Rosseli Olsen och Ryan Lasch. Kanske hinner dock nye backen Jacob Moverare bli spelklar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS