Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOHANNA LUNDBERG
Bild: JOHANNA LUNDBERG

Frölunda fixade femte guldet i Globen

Frölunda slog Djurgården på nytt – den här gången i Globen. Efter seger med 6–2 tog klubbens sitt femte SM-guld efter tre års väntan.
– Jag är helt slut! Det är en tomhet såhär efteråt, säger Roger Rönnberg.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Frölundas powerplay har varit lysande under slutspelet och inför den sjätte finalen hade laget i finalserien gjort mål på 45 procent av sina chanser i numerärt överläge. Robert Ohlsson i Djurgården hade varit noga till sina spelare – ta inga onödiga utvisningar mot Frölunda.

Något som Daniel Brodin inte hade lyssnat på för redan efter åtta sekunder visade han ut sig och då kunde Samuel Fagemo slå till när han dundrade in pucken bakom Adam Reideborn.

– Det bara sjunger i krysset! Det går inte att avsluta bättre än så, säger experten Niklas Wikegård i C More.

Efter det målet tog Djurgården över mer och mer och det kändes som att en kvittering hängde i luften. Men Patrik Carlsson skulle i en kontring lyfta fram pucken till Ryan Lasch som störtade på mål.

LÄS MER: Guld-Roger har lett Frölunda till ännu en titel

"Kommer ur hetare än oss"

Pucken skulle leta sig in och efter en videobedömning kunde poängkungen få målet och göra sin 19:e poäng i slutspelet.

Djurgården skulle reducera ett finfint anfall där Axel Jonsson-Fjällby fick öppet mål och kunde skicka in pucken. Det skulle komma ett drömläge för en kvittering när Joel Lundqvist visade ut sig.

LÄS MER: Först SM-guld – snart tillökning i familjen

Istället hittade Mats Rosseli Olsen fram med pucken till Max Friberg som slog till för andra gången i boxplay i den här finalserien.

– Vi får vara nöjda med resultatet, Djurgården kommer ut hetare än oss. Vi kommer undan rätt bra, säger Friberg till C More.

I den andra perioden skulle Samuel Fagemo vara centimeter ifrån att utöka för Frölunda. Istället skulle Mats Rosseli Olsen få pucken av Patrik Carlsson som gjorde sin tredje assist för kvällen.

LÄS MER: Valand kokar efter Frölundas SM-guld

Ensam med Adam Reideborn var Mats Rosseli Olsen iskall och skickade in pucken till 4–1 och Robert Ohlsson tog timeout.

Djurgården skulle väcka liv i matchen igen när Emil Bemström snärtade in pucken i den tredje perioden med fjorton minuter kvar att spela. Ett mål som skulle få Djurgården att öka jakten på ännu en reducering.

Men i den pressen kunde Max Friberg istället skicka in 5–2 för sitt Frölunda och avgöra matchen. När Djurgården plockade målvakten så kunde Mats Rosseli Olsen göra 6–2 och punktera matchen.

Segern med 6–2 för Frölunda betydde inte bara en seger i finalserien. Den segern fixade även klubbens femte SM-guld och nu väntar guldfirande i Göteborg och Götaplatsen väntar för Joel Lundqvist och hans lagkamrater.

LÄS MER: Flera spelare lämnar – så kan Frölunda se ut nästa säsong

Frölundas SM-guld

1965.

2003.

2005.

2016.

2019.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.