Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Frölunda firade segern i CHL – hylldes av fansen

För en vecka sedan vann Frölunda finalen i Champions Hockey League över tjeckiska Mountfield. Inför nedsläpp mot Linköping hyllades spelarna och ledarna för den bedriften.

För exakt sen vecka sedan flög Frölunda ner till Tjeckien och finalen i Champions Hockey League mot Mountfield. Samma lag som Frölunda stötte på redan i gruppspelet där tjeckerna vann i Göteborg och Frölunda vann returmötet.

Finalen skulle inte börja något vidare för Frölunda som hamnade i underläge direkt.

Men det skulle vända.

Simon Hjalmarsson kvitterade, Max Friberg gav Frölunda ledningen och Johan Sundström utökade och då var finalsegern ett faktum.

LÄS MER: Frölunda vände och vann – bäst i Europa igen

Segern var Frölundas fjärde i Champions Hockey League men firandet blev kort. En liten fest på hotellet i Tjeckien och sedan en mindre tillställning med spelarnas familjer och respektive dagen efter när de landat i Göteborg igen.

LÄS MER: Så firade Frölunda efter segern i finalen i CHL

Inför nedsläpp mellan Frölunda och Linköping en vecka senare var det så dags för hemmalaget att hissa ännu en flagga upp till taket i Scandinavium. Flaggan som förkunnar att laget vann Champions Hockey League fick göra de tre tidigare sällskap.

LÄS MER: Ännu ett guld för Frölunda – som kan förstärka i jakten på SM-guldet

En ceremoni som började med att bucklan laget fick för segern i finalen stod i mittcirkeln och väntade på spelarna.

Därefter var det dags för spelare och ledare att hyllas på nytt inför ett jublande Scandinavium. Jublet var som högst när Nicklas Lasu och Joel Lundqvist såg till att flaggan kunde hissas upp i taket till tonerna av "We are the Champions" av Queen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.