Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda förnedrade av nästjumbon

Inget stämde när tabellettan Frölunda tog emot skadeskjutna Leksand som fick en kanonstart på kvällen som skulle sluta med en dunderskräll och 4-0 till dalalaget.

Leksands drömstart blev Frölundas mardröm, klart vassare från start tog dalagänget tag i taktpinnen direkt och det krävdes bara 17 sekunder för hemmalaget att ta ledningen. Snabbt anfall, skott som Johan Gustafsson styr ut i hörnet där Rickard Hugg plockar upp den varpå han serverar Isac Skedung som relativt omarkerad kan ge Leksand ledningen. 

– Vi förlorar ju kampen totalt, säger tränare Roger Rönnberg.

Frölunda fick sina chanser och nära var det när Johan Sundström hade helt öppet mål men som inte kunde få full kontroll på pucken. Närmast var dock Christoffer Ehn som faktiskt fick in pucken, men domaren dömde bort då han störde målvakten lite väl mycket. Även andra perioden får en fatal inledning när Leksands Eric Castongauy prickskjuter pucken rakt upp i krysset efter tolv sekunder.

– De kastar två puckar på mål som går in i början av perioderna och Leksand är hetare än oss det kan vi inte sticka under stolen med.

Andra perioden skulle bli ännu tyngre för Frölunda, direkt utsprungen från utvisningsbåset för Leksands Martin Karlsson tag på pucken och blir fri med Johan Gustavsson. Pucken går in, 3-0 och Gustavsson fick tacka för sig. En av dem stora rubrikerna inför matchen var just vem som skulle stå i mål, för tre raka nollor från Bakala till trots så valde Rönnberg att ställa Gustavsson i mål. Ett beslut han står fast vid.

– Vi bestämmer vem som ska stå långt innan match, vi låter oss inte styras av resultat, så har vi kört i fyra år och vi kommer inte ändra på det heller.

Skrällen blev ett faktum

Den tredje perioden blev en tämligen grå tillställning. Det var många och långa spelsekvenser där tiden mest gick utan att Frölunda lyckades skapa något överhuvudtaget, samtidigt som Leksand inte kände någon press att sätta ett mål till. När Simon Hjalmarsson, som har det fortsatt svårt att göra mål, dessutom prioriterade tjuvnyp som renderade i utvisningar så insåg man ganska snabbt att någon vändning inte skulle komma. Slutresultatet 4-0 slogs fast när Martin Karlsson kunde skjuta mot tom bur och skrällen var ett faktum. Men Roger Rönnberg väljer att vända matchen till något positivt.

– Det viktiga är att vi bestämmer oss för att ta lärdom av detta och kommer tillbaka, det kommer komma fler matcher som denna och då måste vi vara beredda.

Var ute på samtliga mål bakåt

Det kanske mest noterbara var att norska backen Mattias Nörstebö, innan matchen, endast varit ute på ett(!) baklängesmål. Under matchen mot Leksand var han ute på samtliga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.