Frölunda föll tungt – publiken gick hem i protest

Frölunda hade en tung kväll på jobbet mot Brynäs. Efter 0–4 i tredje perioden valde stora delar av publiken att gå hem.

|

Frölunda jagade femte raka segern i SHL mot Brynäs och var det bättre laget i den första perioden. Johan Gustafsson fick göra ett par räddningar medan kollegan i Brynäs-kassen, David Rautio, hade det desto svettigare.

Mats Rosseli Olsen försökte, Joel Lundqvist försökte, Christoffer Ehn försökte men David Rautio vägrade att ge med sig.

– Det var en hel del bra grejer men det gäller att ta skotten och attackerna när tillfälle ges. Stundtals har vi mycket puck men vi måste utnyttja det vassare så vi får fler avslut. Vi måste gå rakare mot mål och ta fler skott, säger Joel Lundqvist till C More.

LÄS OCKSÅ:De var bäst i Frölunda: "Alltid ett hot" Inte heller hjälpte det att Frölunda fick matchens första utvisning med sig i slutet av den första perioden när Kevin Clark fällde Joel Lundqvist.

Den andra perioden såg ett tag ut att fortsätta bli en målvaktskamp mellan Johan Gustafsson och David Rautio. Men den sistnämnde skulle vinna den på knockout. Först fick Gustafsson kapitulera efter att Juuso Ikonen petat in en retur och den kallduschen hann knappt lägga sig innan det var dags igen.

Endast tio sekunder senare kunde Aaron Palushaj pricka in 2–0 till gästerna. Som om det inte var nog för Johan Gustafsson så blev han påkörd av lagkamraten Matt Donovan i samma sekvens.

– Det är tufft att de får två riktigt snabba mål men jag tycker att vi kommer tillbaka snabbt och pressar på. Men det gäller att vi spräcker nollan, säger Victor Olofsson till C More.

Frölunda saknade verkligen inte chanser i den andra perioden. Bästa chansen fick Ryan Lasch men amerikanen valde att ta emot pucken istället för att avsluta direkt. När målskytten Aaron Palushaj åkte ut hade Victor Olofsson fyra raka avslut på David Rautio – noll i mål.

– De är tajta runt egen kasse och chippar ut mycket puckar, så det gäller att vi kommer fram på returerna, för det är svårt att spela sig till chanserna, säger Olofsson.

Den tredje perioden blev inte bättre den för Frölunda. Först kunde Alexander Bjurström göra sitt första mål i SHL innan Daniel Mannberg kort därefter kunde pricka in 0–4 bakom Johan Gustafsson. Efter det målet fick delar av publiken nog och gick hem i protest.

För Frölunda blev det en riktig käftsmäll efter fyra raka segrar. Matchens största jubel fick istället Niklas Andersson när han zoomades in på jumbotronen. Något jubel för spelet på isen var det knappast i Scandinavium.