Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Frölunda föll tungt mot Leksand: ”Gör jättestora fel”

Det blev en tung förlust för Frölunda mot Leksand. Detta trots att man tog ledningen för första gången den här säsongen innan gästerna vände och vann i Scandinavium. Efteråt var Roger Rönnberg allt annat än nöjd.
– Vi gör jättestora fel, säger han.

Det var uppdukat till fest i Scandinavium där Frölunda hade bjudit in mängder av sina lagkaptener genom åren. Där alla ifrån den förste i Rune Johansson till den senaste i Hanna Olsson fick ta emot fansens hyllningar.

Där det direkt blev irriterat på läktarplats när Leksand-fansen sjöng sina ramsor vilket fick Frölunda-fansen att bua.

– Först vill jag säga nåra ord om ceremonin. Hyllningen av våra lagkaptener var oerhört mäktig att se. Att se alla gamla hjältar tillsammans ute på isen och få de hyllningar som de förtjänar. Jag vill passa på att ge ett råd till våra fans om de är med i en annan arena där det ska hyllas. Låt den hyllningen få plats och visa respekt för hemmalaget. Det hade jag uppskattat, säger Roger Rönnberg.

LÄS OCKSÅ: Roger Rönnbergs plan: ”Den bästa medicinen för oss är ...”

Väl på isen då?

Jo, då började det bra för en gångs skull för Frölunda. För första gången den här SHL-säsongen tog man ledningen när Anders Grönlund smälle dit pucken bakom Mantas Armalis.

Så långt allt bra.

Men vändningen skulle komma.

Direkt i andra perioden kvitterade John Quenneville innan Kalle Östman gav gästerna ledningen.

Anthony Greco kvitterade lika omgående innan Justin Kloos fick öppet mål och återigen gav Leksand ledningen.

LÄS OCKSÅ: Lasse Johanssons tunga start i Frölunda: ”Inte speciellt bra”

Tredje perioden hade knappt börjat den heller innan Anton Lindholm satte dit fyran för Leksand och då blev uppförsbacken stor för Frölunda.

För stor skulle det visa sig.

Visst, Mats Rosseli Olsen reducerade men närmare än så kom man aldrig.

LÄS OCKSÅ: Nyckeln för Frölundas stjärntrio – för att få ut mest av Ryan Lasch

Istället blev det första nollan i poängkolumnen den här säsongen för Roger Rönnberg och hans spelare. Efter matchen var Frölunda-tränaren allt annat än nöjd med vad han hade fått se.

– Visst, det hade kunnat studsa åt vilket håll som helst. Däremot måste jag vara ärlig och jag känner att Leksand var bättre förberedda. De spelar som om det vore på liv och död och det gör inte vi. Vi förlorar den här matchen för att vi gör ett par jättestora fel på saker som vi pratade om i morse men det får vi inte ut till laget, säger han och fortsätter:

– Som vanligt tittar jag mig i spegeln och ska hem och grunna på varför Leksand var bättre förberedda. Det är något jag inte gillar så där ska jag ta mig en funderare.

Vilka fel är det du syftar på?

– Nummer ett är att boxplay där vi inte gör det vi ska. Det är en jämn match och gör man två fel så förlorar man. Tar vi bort ett av de felen och gör ett rätt till då vinner vi och är glada istället. Det är inte större marginaler än så mellan vinst och förlust. Men vi måste upp i den totala uppmärksamheten och modet. Vi blir lite småspaka och vi behöver luta oss framåt.

LÄS OCKSÅ: Dichow siktar på att peta Johansson – redan i år

Även hos spelarna var det besviket värre efter förlusten mot Leksand.

– Det var inte det här resultatet vi ville ha. Den andra perioden är inte särskilt bra från oss utan vi måste kunna spela bra i 60 minuter, säger Petteri Lindbohm och suckar:

– Vi släpper för mycket yta framför mål och det är den absolut farligaste ytan. Vi måste kunna hantera det bättre.

Förlusten i sig sved för Frölunda.

Ett Frölunda som även fick se Christian Folin försvinna efter den första perioden. Efteråt var Roger Rönnberg fåordig.

– Han utgick, säger han kort.

Det såg vi, men kan du säga något mer?

– Nej.

Efter matchen var inte Christian Folin tillgänglig för media.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.