Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/16

Frölunda föll tungt mot jumbon - efter kostsam utvisning

Roger Rönnberg var allt annat än nöjd med insatsen mot Malmö. Efteråt tyckte han att sportchefen skulle ta sig ett snack med honom själv efter förlusten.
– Ett lag kan inte se såhär dåligt förberedda ut, säger han.

Ett landslagsuppehåll brukar betyda stenhård träning för spelarna i Frölunda. Så även den här gången när fystränare, Pär Edlund fick drilla sina spelare under en dryg vecka.

– Det var ett träningsläger … det var tufft. Det var det absolut men man klagar inte. Vi gör ju det för att bli bättre, säger Mats Rosseli Olsen.

Hur skulle det då märkas mot Malmö?

Jo, till en början såg det ganska trevligt ut för Roger Rönnberg och hans spelare. Men ju längre matchen led desto tråkigare skulle det bli.

– Malmö vinner fullt rättvist! All statistik och prestation talar för det ... jag vill inte ta något från Malmö. De spelar med bra attityd som senast de var här men då drev vi spelet och gjorde allt utan mål. Det gör vi inte nu. Vi har några korta stunder men vi ser ruskigt rostiga ut, säger Roger Rönnberg och suckar.

– Såhär rostiga kan man inte se ut efter en vecka och med tolv matcher kvar av säsongen då varje match är så otroligt viktig. Ett lag kan inte se såhär dåligt förberedda ut.

LÄS MER: Därför har Rosseli Olsen blivit kvar i Frölunda: ”En av hörnstenarna vi bygger allting kring”

Från sin plats i båset fick han se Jan-Mikael Järvinen ge Malmö ledningen, Jonathan Sigalet kvittera, Christoffer Forsberg ge Malmö ledningen på nytt innan Max Friberg kvitterade.

Förre Frölunda-spelaren skulle bli hjälte

Med 18 sekunder kvar av matchen skulle segermålet komma från gästerna då Ponthus Westerholm satte dit pucken efter att Joel Lundqvist blivit utvisad. Dessförinnan hade Frölunda haft en puck i stolpen när Robin Alvarez höll på att styra in pucken och Nicklas Lasu haft en puck som dansade på mållinjen.

Men det skulle som sagt vara Malmö som skulle dra det längsta strået den här kvällen.

– Om jag skulle vara sportchef i Frölunda så hade jag tagit ett långt snack med min headcoach. Nu är jag inte sportchef utan huvudtränare och om inte Fredrik (Sjöström, sportchef) tar det snacket så kommer jag ha ett hårt snack framför spegeln. Vi ser tveksamma ut och spelar en och en och gör väldigt få minuter i vårt spelsystem. Vi gör allt för att förlora den här matchen, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Johan Mattsson etta i Frölunda – ett år senare får han knappt spela

”Vi måste spela bättre”

Varför ser det ut såhär då?

– Det är som vanligt många olika anledningar till att det ser ut såhär. Vi behöver hitta hungern och skärpan i laget. Under den här delen av året får man inga poäng utan vi måste spela bättre ishockey.

Ni borde väl var hungriga med tolv matcher kvar?

– Hungriga på att ta poäng är vi. Alla vill ju, det är inte det som är problemet utan snarare attityden. Titta på hur många lösa puckar som Malmö vinner. Titta på hur vi spelar defensivt i egen zon ... det är beklämmande stora ytor vi bjuder på. Det är mer attityden i vårt system som jag saknar idag.

För Roger Rönnberg och Frölunda väntar nu Linköping på bortais redan på torsdag innan det är dags för Rögle att komma till Göteborg och Scandinavium på lördag.

– Det gäller för oss att snabbt blicka framåt och sedan förbereda oss på nästa match. Då måste vi se till att ha den skärpan som vi saknade nu, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.