Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölunda föll tungt mot Örebro – Rönnberg sågade laget

Frölunda bjöd på misstag efter misstag i storförlusten mot Örebro. Då tappade Roger Rönnberg humöret och gick hårt åt sina spelare för deras insatser ute på isen.
– Jag är förbannad, säger han.

Det såg ut som att Roger Rönnberg och hans kollegor i tränarteamet hade gjort sitt jobb. För spelarna i Frölunda började bra borta mot Örebro och skapade både en och två halvchanser men Jonas Arntzen skulle rädda.

Istället skulle ett par rejäla misstag ställa till det och det rejält.

Det började när både Stefan Elliott och Anders Grönlund gick på samma gubbe och Emil Larsson fick stå helt ohotad framför Matt Tomkins och publiken i Behrn Arena kunde jubla.

Ett par minuter senare.

Jan Mursak tar ett felskär och tappar balansen och Anders Grönlund blir av med pucken och ett par sekunder senare låg pucken återigen i mål bakom Matt Tomkins efter att Oliver Eklind hittat rätt.

LÄS MER: Viktor Ekbom tappade sin plats i laget – därför klagar han inte

Mittenakten började som den första.

Helt okej start av Frölunda som hade sina chanser genom spelare som Johan Sundström, Patrik Carlsson och Elmer Söderblom. Istället visade Nicklas Lasu ut sig och det tackade Robin Kovacs för och utökade till 3–0.

Där och då kändes matchen över.

Även om Frölunda gjorde fem mål i sista perioden senast mot Växjö.

Nicklas Lasu reducerade visserligen.

Rönnbergs ilska efter insatsen: ”Jag är förbannad”

Men i slutet av den tredje perioden utökade Elias Ekström till både 4–1 och 5–1.

Efteråt var Roger Rönnberg rejält besviken på både sina spelare och på sig själv.

– Jag är förbannad, säger han.

Vad är du förbannad på?

– Vi slarvar på deras mål. I de första bytena ser vi förberedda ut och tvingar Örebro till två-tre icingpuckar och spelar med en jäkla bestämdhet. Efter det slarvar vi något oerhört på deras två mål och efter det ser det inte alls bra ut.

LÄS MER: Jan Mursak har lärt sig kontrollera ilskan – betalat av sig ute på isen

Vad gör du i det läget?

– Vi coacher försöker ju ge feedback och påminna spelarna om vad vi hade kommit överens om. Vi hade en gameplan nu som vi inte lyckades fullfölja i nog många minuter eller på nog många spelare.

Nicklas Lasu är inne på samma förklaringar som sin tränare. Att den dåliga starten kostade alldeles för mycket den här gången.

– Vi är alldeles för bleka där. Örebro vinner mer närkamper, vinner 50/50-puckarna och tekningar. Vi får spela utan puck och då blir det jobbigt. Sedan är vi lite bättre i andra men det rinner i väg ändå för oss, säger han och fortsätter:

– Den starten vi skapar för oss själva ställer ju till det för oss. Det blir en matchbild som Örebro ville ha.

LÄS MER: Matt Tomkins succéstart i Frölunda – klubben vill förlänga

Veteranen bänkades: ”Det var ingen smäll”

Mot Örebro fick Anders Grönlund mindre och mindre speltid ju längre matchen led. Något som inte handlade om någon skada utan ett coachbeslut.

– Just nu har vi sju backar och vi spelar alla sju. Nu fick Ekbom spela lite mer och i någon match spelar Grönlund mer. Det är så det är och det var ingen smäll, säger Roger Rönnberg.

Konkurrensen är tuff?

– Ja, så måste det vara.

Hur går ni vidare nu efter den här förlusten?

– Nummer ett är att man lugnar ner sig och sover på det här och sedan har en dialog med spelarna. Det har vi alltid oavsett om vi vinner eller förlorar och vi vill ha deras sanning på varför det blev som det blev.

Än så länge den här säsongen har Frölunda inte förlorat två raka matcher i SHL. Det är ett facit som Nicklas Lasu hoppas ska vara intakt.

– Det gäller att ha goda vanor hela tiden och det är otroligt viktigt att studsa tillbaka, säger han.

LÄS MER: Frölundas fystränare ”Jag är ingen Joe Labero”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.