Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölunda föll tungt i rivalmötet med Färjestad

Färjestad gjorde två mål på 33 sekunder och efter det hämtade sig aldrig Frölunda. Förlusten i Karlstad var lagets tolfte på de femton senaste bortamatcherna.
– Jag är jävligt förbannad, vi har inte lärt oss läxan, säger Roger Rönnberg.

Det ville sig inte den här gången heller för Frölunda på bortais.

Förlusten mot Färjestad med 2–5 var lagets tolfte på de femton senaste matcherna utanför Göteborg. En svit som är allt annat än bra och det började inget vidare uppe i Karlstad heller för den delen.

Nicklas Lasu tog en utvisning efter 66 sekunder och vips så hade Per Åslund öppnat målskyttet för hemmalaget. Efter att Anders Grönlund slarvat med ett uppspel i den andra perioden var det 2–0 och 33 sekunder senare satte Linus Arnesson dit pucken.

Den pucken fick Roger Rönnberg att ta en timeout.

Då kunde Ryan Lasch styra in reduceringen och Frölunda var ändå med i matchen igen.

Men när Daniel Viksten gjorde 4–1 och Jesper Olofsson utökade var matchen över även om Samuel Fagemo tröstmålade till 5–2 på slutet.

– Jag är jävligt förbannad ... vi har inte lärt oss läxan! Vi går i samma fälla i match efter match på bortaplan, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är rätt så irriterande faktiskt!

Varför har ni så förbaskat svårt på bortaplan?

– Jag tror det är såhär ... det krävs mer. Man får inget gratis och man spelar mot ett lag som spelar på sin hemmaplan och har energi från det. På bortaplan behöver man vara ännu mer noggrann och dra allt till sin fördel och få hemmalaget att få en jobbig match rent mentalt. Vi är inte nog skarpa i vårt spel. Vi gör inte nog med bra minuter och våra dåliga minuter är alldeles för dåliga.

Den här säsongen har Roger Rönnberg fått upprepa sig en hel del.

Särskilt på slutet när det låtit nästan likadant efter förlusterna på bortais.

– Vi jobbar stenhårt mellan matcherna, säger han.

Hur stort ansvar har du?

– Det ligger alltid på mig att i första hand hjälpa spelarna och förbereda spelarna – och det har jag inte lyckats med ännu. Jag börjar alltid analysen med mig själv. Vi provar massor av saker mellan matcherna och sitter inte och bara rullar tummarna och hoppas att något ska fixa sig.

Efter förlusten mot Färjestad är det nio matcher kvar av grundserien. Efter förlusten är Frölunda fyra i tabellen men den senaste tidens svajiga insatser är något som irriterar.

– Det som gnager är sättet vi uppträder på och sättet som vi spelar. Det skapar en frustration. Vi behöver spela bättre ishockey helt enkelt. Det är det vi måste fokusera på, säger Roger Rönnberg.

I nästa omgång ställs Frölunda mot Brynäs på bortais.

Återstår att se om Frölunda hittat ett sätt att vinna på lagom tills dess.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.