Frölunda föll på nytt – stor dramatik i förlängningen

Frölunda föll efter stor dramatik i förlängningen. Efter att domarna inte tagit en utvisning på Broc Little som sekunder senare avgjorde reagerade Roger Rönnberg.
– Det är ruskigt irriterande, säger han.

ANNONS
|

Frölunda gjorde ingen strålande insats mot Linköping. Det skulle ändå leda till en förlängning efter att Nicklas Lasu kvitterat till 1–1 efter att tidigare Frölunda-spelaren, John Nyberg gett sitt lag ledningen.

Efter två raka förluster på straffar för Frölunda blev det inte en tredje.

För det tog slut redan i förlängningen.

LÄS MER:Ishockey: Spengler

Avgörandet väckte rejält med känslor hos Roger Rönnberg och hans spelare. Detta efter att domarna, Mikael Sjöqvist och Johan Magnusson inte visade ut Broc Little efter att han stoppat Elmer Söderblom.

Ett par sekunder senare låg pucken i mål bakom Matt Tomkins.

LÄS MER:Därför spelar Ryan Lasch med Mats Rosseli Olsen och Nicklas Lasu

Målskytt? Jo, givetvis Broc Little.

– Om jag hade varit Frölunda hade jag också varit förbannad. Men ikväll gick det vår väg, säger han.

ANNONS

Roger Rönnberg var däremot rejält förbannad.

– Med rådande regelverk går det att vinna på det sättet. Det tycker jag är frustrerande. Jag skyller inte bort något men det är ruskigt irriterande när vi sitter i möte en gång i månaden bakom stängda dörrar inom SHL. Då pratar vi om vilken bedömningsnivå vi vill ha och sedan efterlevs inte det. Det är slarvigt närkampsspel av båda lagen och Linköping borde fått med sig ett eller två powerplay i slutet av tredje. Jag tycker även mina spelare har blivit lite slarviga i närkampsspelet när det tillåts, säger han och fortsätter:

– Det är samtidigt inget att skylla på för en förlust. Vi behöver göra fler mål. Punkt slut.

LÄS MER:Christoffer Ehn är tillbaka i Scandinavium – för att vinna

Vad säger du om situationen på övertid?

– Det är inte ens den mest uppenbara under den här matchen ... men det blir så tydligt. Han har ju klubban mellan benen och tidigare säsonger hade det automatiskt blivit utvisning. Det var så jag spelade hockey under min två matcher långa karriär i division 2. Då klarade även jag av att spela. Jag hoppas att domarchefen ringer både mig och Klas (Östman, tränare i Linköping) för det här var ett steg ifrån vad vi vill se.

ANNONS

LÄS MER:Det krävs för att gå på Frölunda – efter vaccinationsbevis införts

Om Roger Rönnberg var förbannad var Elmer Söderblom mer uppgiven efter matchen. Någon förklaring till varför domarna inte tog utvisningen fick han aldrig.

– Det är såklart surt! Det har varit många övertidsförluster nu så det är klart att det här suger, säger han.

Vad säger du om situationen mellan dig och Broc Little?

– Det känns som att jag har slagit honom och är på insidan och då får jag hans klubba över händerna och allting. Han gör allt för att stoppa mig där och det är en solklar utvisning. Det är så surt att domaren inte tar den.

Upplever du en ojämn domarnivå i SHL?

– Jag känner att ibland är det mycket som släpps och jag vet inte om det är nytt för i år ... eller vad det är. Jag har inte tänkt så mycket på det men det är ibland svårt att veta vart gränsen går.

Även om domarna hamnade i fokus efteråt har Frölunda annat att tänka på. För puckarna sitter inte längre lika ofta som för några veckor sedan. Ett problem som kan ha att göra med brist på självförtroende.

– Jag tycker inte att vi har spelat fantastiskt bra sista perioden som har varit. Men det speglar inte vår prestation även om vi har en del att jobba med. Det handlar framförallt om avgörande lägen och hur du får in en känsla att nu ska pucken bara sitta. Det saknar lite självförtroende, säger Nicklas Lasu och fortsätter:

ANNONS

– Prestationerna i de här senaste matcherna har varit lite upp och ner men inte så dåliga att vi inte ska ha tagit en trepoängare.

Du tycker inte ni har dippat i prestation?

– Nej, jag tycker inte det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS