Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölunda föll på nytt – Luleå vann griniga rivalmötet

Joel Lundqvist blev inblandad i ett slagsmål efter slutsignalen mot Luleå. Då åkte han på en smäll från sidan från Juhani Tyrväinen som åkte på ett matchstraff.
– Du kan ju bli sänkt på en sådan, säger han.

Det brukar bli täta och griniga matcher när Frölunda och Luleå drabbar samman. Så även denna gång och det började med att Nicklas Lasu och Linus Omark delade ut varsitt rapp på varandra och blev utvisade.

Det fortsatte med flera andra heta duster.

LÄS MER: Frölunda nollades igen – Ryan Lasch om torkan: ”Måste bli hungrigare”

Chansmässigt?

Jo, där vann Frölunda skotten med 16-4 i den första perioden men några mål blev det inte. Det blev bara ett mål den här gången när Pontus Själin slängde iväg en puck som slank in.

LÄS MER: Fem punkter efter Frölundas förlust mot Luleå

Matchens enda mål.

I slutet av matchen tog Roger Rönnberg ut Matt Tomkins och fick lite press på Luleå. En press som ökade när utvisningen kom på Pontus Andreasson och chanserna avlöste varandra.

Närmast var Elmer Söderblom som prickade ribban.

Ilska var dock stor i Frölunda-lägret då domarna inte tog en utvisning när Michael Spacek revs ner.

– Jag tycker det är beklagligt om jag ska vara ärlig ... det är en solklar tripping och vi hade haft spel sex mot tre man han vågar inte ta den. Någon måste ju se den! Om ingen av domarna tittar på pucken då undrar man vad de tittar på ... man kan inte bara blunda för det och försvara sig med att man inte ser. Jag är trött på sådant snack, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Det är dock bara att släppa det nu.

LÄS MER: Därför valde Mattias Norlinder att återvända till Frölunda – trots att Montreal ville behålla honom

Joel Lundqvist skulle även hamna i händelsernas centrum efter slutsignalen. För under matchens sista sekunder blev det kamp om pucken där lagkaptenen i Frölunda försökte komma åt den.

Det började med att han och Erik Gustafsson rök ihop och delade ut ett par smällar på varandra.

Det fortsatte med att Juhani Tyrväinen delade ut ett slag mot Joel Lundqvist som han aldrig hann se och domarna tog ett matchstraff på Luleå-stjärnan.

– Det är en tekning och han lägger sig ner och jag spelar på pucken. Det kommer signal och då smäller det bara från sidan. Jag vet inte riktigt vad som hände, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

– Jag åkte bort och då smäller det bara.

Du ser inte smällen?

– Det är en sucker punch (fegslag) och jag vet inte om de tittar på den efteråt.

Hur känns det nu?

– Du kan ju bli sänkt på en sådan ... jag får se hur jag känner mig! Nu är jag uppe i varv men jag hoppas ju att jag inte får något av den.

LÄS MER: Ryan Lasch om uppehållet, slitna kroppen och avsaknaden av matcher

Även om det var mycket känslor ute på isen så saknades det som sagt inte chanser. Frölunda vann skotten med 38-21 men Joel Lassinantti tog alltså samtliga puckar från hemmalaget.

Något som ledde till ännu en förlust för Frölunda.

LÄS MER: Joel Lundqvist valde att fortsätta – efter samtalen med familjen: ”Betalar ett pris för det”

Den fjärde raka på hemmais.

– Det är en bra hockeymatch med mycket känslor och närkamper. Det är skoj. Det är mindre skoj att förlora sådana matcher. Jag tycker vi gör en stabil match mot ett bra lag. Vi dippar lite i andra perioden men jag börjar känna igen laget igen efter ett långt uppehåll. Vi såg inte kloka ut mot Rögle men nu såg vi lite bättre ut i vår struktur, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi tar steg och det är skönt att tävla igen och känna att man lever lite. Vi blir lite runda och bekväma i spel fem mot fem och behöver trycka dit ett mål för att vinna en sådan här match.

Till matchen mot Luleå saknades både Simon Edvinsson och Anders Grönlund. Den duon kan få sällskap av Mattias Norlinder som klev av efter att han tacklats mot sargen.

– Jag vet ingenting ännu, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.