Frölunda föll mot Rögle efter förlängning

Olle Liss och Daniel Zaar. Två namn som orsakar rysningar hos Frölundafansen. För andra matchen i följd mellan lagen såg de till att bärga hem en seger till Skåne, när Frölunda förlorade med 2–3. Du säger 100 saker att förbättra. En av dessa är att skippa onödiga utvisningar?

|

Frölunda kom till årets sista match med vind i seglen, efter fem raka vinster och övertagen serieledning.

Men tändvätska fanns det ändå gott om. Senast det begav sig mot söndagens motståndare Rögle kunde skåningarna sno med sig samtliga poäng till Ängelholm. Det var första gången på 24 år som Rögle vann i Göteborg, och inget Frölunda glömt i första taget.

– Det var en smärtsam och tråkig förlust, mindes tränare Roger Rönnberg inför söndagens match.

En av Frölundas banemän den gången var Olle Liss, och efter att Oliwer Fjellström givit Frölunda ledningen i första perioden var det just Liss som klev fram och kvitterade.

”Inte lika kul när vi förlorar"

Sedan var det dags för nästa succé för Frölundas framtidsnamn Lucas Raymond. I fredagens möte med Skellefteå kom första SHL-målet, och hemma mot Rögle kom första hemmamålet i Scandinavium.

16-åringen fick en pass på vänsterkanten och pricksköt in 2–1 vid bortre stolpen. 10 331 åskådare (minus ett gäng ängelholmare) exploderade och sjöng ynglingens namn ända fram till pausvilan.

– Det var riktigt roligt, säger Raymond efter match, innan han snabbt lägger till:

– Men det är inte lika kul när vi förlorar på det här viset.

Nej, för i och med Raymonds projektil var Frölundas målskörd 2018 till ända.

Historien upprepade sig

I stället kunde Rögle komma tillbaka. Bortalaget hade tidigare i matchen haft två numerära överlägen som lämnade mer att önska, men när de fick sitt tredje powerplay kom också kvitteringen.

Och det var ännu ett spöke från senast lagen möttes som klev fram…

I november var det Daniel Zaar som avgjorde i Scandinavium i slutminuterna – nu var det han som gjorde 2–2, som också var ställningen i paus.

Med fyra minuter kvar av matchen spelade Frölunda åter powerplay, men då åkte Rhett Rakhshani ut för slashing. Sista minuterna spelades av utan mål, och övertiden var ett faktum.

Väl där avgjorde Leon Bristedt och skickade bonuspoängen till Ängelholm.

"Hittar 100 saker att förbättra"

Coach Roger Rönnberg menar att laget har mycket att jobba på, men att de ändå har ett kvitto på att saker går i rätt riktning,

– Vi hittar 100 saker som vi vill förbättra men leder ändå serien, konstaterar han.

– Vi har tagit alldeles för många utvisningar sista tiden. Även om vårt boxplay är fantastiskt bra så gör det ändå att motståndarna får andas och skapa situationer. Det håller dem kvar i matchen, säger Roger Rönnberg efter förlusten.

Blir du förbannad när en spelare exempelvis tar en slashing i numerärt överläge?

– Ja, det är klart. Det blir vi allihop. Det blir spelarna också. De pratar om de här sakerna, vi tittar på det. Vi behöver vara mycket mer disciplinerade, säger Roger Rönnberg bistert.