Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Frölunda föll mot Oskarshamn – Spacek fick matchstraff

Michael Spacek fick matchstraff efter en skallning. Men Roger Rönnberg var redan förbannad innan dess. För från sitt bås fick han se sina spelare tappa ödmjukheten efter en tidig ledning med 2–0.
– Vi spelar väldigt klantigt och ser inte kloka ut taktiskt, säger han efter strafförlusten mot Oskarshamn.

En hockeymatch varar vanligtvis i en timme.

Det var något som spelarna i Frölunda verkade ha missat mot Oskarshamn. För efter den första perioden och ledning med 2–0 efter mål av Anders Grönlund och Christian Folin var det något som hände och gästerna kunde ta sig in i matchen och både reducera och kvittera.

– Jag tycker att Oskarshamn vinner rättvist ... vi har bra koncentration fram till att vi gör 2–0 och efter det skiftar det från ett lagfokus till att det blir ett individuellt fokus. Det blir lite som att den här matchen är den där alla spelarna tänker att nu ska jag få göra mål och vi ser inte kloka ut taktiskt. Vi spelar väldigt klantigt mot ett lag som är väldigt starka i omställningarna och vi spelar precis tvärtemot det vi hade kommit överens om i periodpausen och det kändes ologiskt att vi ledde inför tredje, säger Roger Rönnberg och suckar.

LÄS MER: Fem punkter efter Frölundas förlust mot Oskarshamn

För ja.

Frölunda ledde trots allt efter två spelade perioder. För endast 23 sekunder efter att Oskarshamn hade kvitterat låg pucken hos Ryan Lasch som gav Elmer Söderblom öppet mål och då var det 3–2.

– Det är många som är besvikna på den här insatsen av både spelare och ledare och ska nog vara det också, säger Roger Rönnberg.

Mot Oskarshamn agerade han dessutom tidigt. Tidigare än vad han brukar göra när han tog timeout redan i den andra perioden och med ledning med 2–0.

LÄS MER: Lånades in för två veckor men blev kvar – nu hyllas Jacob Olofsson av Roger Rönnberg

Ett val han Roger Rönnberg inte tänker använda i första taget igen.

– Jag har ju sagt att jag inte ska ta de där jäkla tidiga timeouterna. Nu visade jag att det inte blir någon skillnad ... når man inte fram i en periodpaus på 18 minuter vad ska man då nå fram med på en minut? Nu kommer jag inte att ta några fler tidiga timeouter, säger han.

LÄS MER: Från Tre Kronor till andraval i Frölunda – Niklas Rubin om tunga starten

Vad sägs då på en timeout bara ett par minuter efter en periodpaus? Går det verkligen att få fram så mycket nytt?

– Vi pratade om att hitta tillbaka. Få ner puckarna ordentligt och bli mer rejäla och inte vara för mjuka i närkamperna och tappa pucken på fel ställen, säger Joel Lundqvist.

Det känns som något ni borde veta om?

– Ja, det är inga nyheter som sägs där och då. Det gäller bara förstärka saker när du hamnat ur kurs.

Ni uppfann inte hjulet där och då?

– Nej. Det gäller mest att bli skarp igen och sluta med det småslarv vi gjorde.

LÄS MER: Rönnbergs kritik mot Spacek efter skallningen

Christian Folin om Roger Rönnbergs drag: ”Något skulle hända”

Christian Folin är inne på samma linje som sin lagkapten och menar på att timeouten var befogad från Roger Rönnberg men att den kanske inte gav så mycket resultat den här gången.

– Vi har pratat lite om det i olika stunder när man gör två snabba och man blir lätt bekväm. Vi slarvar med de enkla sakerna och spelar inte klart situationerna. Roger sa det till oss i pausen också men det skiner igenom och när vi tappar tre procent samtidigt som Oskarshamn höjer sig tre procent ...

– Vi gick samtidigt på knäcka och det var tydligt att något skulle hända där och då. Vi måste kunna svara upp som lag där och hitta momentum igen men det lyckades vi absolut inte med.

LÄS MER: Jens Olssons sköna rekordkväll – vill fortsätta i Frölunda

För Frölunda är den senaste trenden en annan än tidigare under säsongen. För då kom segrarna på rad och förlusterna var få. Nu är det varannan match som slutar med seger och varannan med förlust.

– Vi hittade sätt att vinna innan senaste breaket. Vi spelade inte super alla gånger men vann ändå. Det är klart det är frustrerande nu när vi vet att vi kan mer i vårt spel. Det är det som stör efter en sådan här match, säger Joel Lundqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.