Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Frölunda föll mot jumbon – tredje raka förlusten

Frölunda föll mot jumbon Leksand på hemmais och åkte på tredje raka förlusten. Nu är direktplatsen till kvartsfinalspelet i allra högsta grad osäker.
– Vi kan inte ens hantera pucken därute ... vi spelar inte på vår förmåga, säger Ryan Lasch besviket.

Jumbon på besök i Scandinavium.

En enkel munsbit?

Nej, knappast för Frölunda som är inne i en rejäl formsvacka. För även om det rent spelmässigt var ett kraftigt övertag mot Leksand skulle det bli en riktigt tung förlust för Joel Lundqvist och hans lagkamrater.

LÄS MER: Frölundas match uppskjuten – Leksand sena på grund av strul med flygplanet

Efter förlusten behåller Frölunda den sista direktplatsen till kvartsfinalerna på målskillnad före HV71 och sett till de fem senaste omgångarna är Frölunda näst sämst i hela ligan.

– Det här är en jättetuff förlust för oss ... jag lider verkligen med killarna! De spelade med passion, vi jobbade hårt och sen kommer utvisningen som blir matchavgörande, säger Roger Rönnberg och suckar.

– Innan utvisningen där så hade vi 18-4 i klara målchanser och då brukar man ha en ganska komfortabel ledning. Prestationen är ändå bättre än i de två senaste matcherna även om det inte kommer att trösta någon.

Matchen mot Leksand började med att Daniel Gunnarsson fick öppet mål och gav gästerna ledningen. Det fortsatte på samma sätt i den andra perioden då Oskar Lang var den som utökade för Leksand.

Men efter två powerplay där Rhett Rakhshani i sin comeback stod för två framspelningar till först Simon Hjalmarsson och sen Joel Lundqvist så var Frölunda på gång.

LÄS MER: Rhett Rakhshani tillbaka efter skadan – fick matchstraff

Då drog Rakhshani på sig ett matchstraff och på det efterföljande fem minuterna i numerärt överläge slog Leksand till två gånger om.

Och matchen var över.

Det skulle sluta med 5–2 till Leksand.

– Vi gör ett par stora misstag som kostar oss matchen ... det är så tuff hockeyguden kan vara ibland! Men vi måste bli effektivare på våra chanser. Viljan och ambitionen finns där men det där kollektiva självförtroendet lyser med sin frånvaro, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi måste bygga en vinnande prestation.

Mot Leksand blev det två mål i powerplay. Men trots mängder med chanser lyckades Frölunda inte få in pucken i spel fem mot fem.

Något som irriterar poängmaskinen, Ryan Lasch.

– Vi har inte spelat bra. Vi spelar inte på toppen av vår förmåga och vi kan inte ens hantera pucken därute ... det är inte snyggt, säger han.

Vad måste ni göra?

– Jag vet inte ... vi försöker ju och vi har pratat om det hela året!

Tittar ni på tabellen?

– Givetvis gör vi det! Vi vet ju också att med två segrar så kan vi helt plötsligt vara fyra igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.