Frölunda föll mot Djurgården – segersviten bruten

Frölunda hade fyra spelare borta mot Djurgården. Då tvingades även Theodor Lennström kliva av och segersviten för Frölunda stannade på tre matcher – efter förlust med 1–2 mot Djurgården.
– Vi öppnar matchen på helt fel sätt och det är vi inte alls nöjda med, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Ingen Rhett Rakhshani, Jacob Peterson, Patrik Carlsson eller Karl Stollery. Lägg till att Theodor Lennström tvingades kliva av mot Djurgården och det såg tungt ut för Roger Rönnberg och hans spelare.

Lika tungt var det dessutom ute på isen under den första halvan av matchen.

LÄS MER: Stålberg kan missa finalen – ska bli pappa

Det började med en utvisning på David Printz efter 22 sekunder, fortsatte med att både Viktor Ekbom och Julius Bergman visade ut sig och Djurgården fick matchen i sin hand.

– Vi öppnar matchen på helt fel sätt och drar på oss utvisningar och står still. Det är vi inte alls nöjda med, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

ANNONS

– Sen är vi nöjda som lag med andra halvan av matchen förutom effektiviteten där vi är för runda mot mål och trycker inte dit chanserna.

LÄS MER: Lundqvists pik mot Axelsson: "Ibland blir hunden för het"

Hur gör man för att vända på den matchbilden?

– Vi jobbar aktivt hela tiden både spelare och ledare för att komma tillbaka. Det är några få nyckelsituationer som kan vända runt det. Efter halva matchen börjar vi se ut som vi vill och kan trycka tillbaka Djurgården lite.

Vad är det ni gör annorlunda?

– Det handlar om att ha en förståelse för att vinna närkamper tycker jag. Vi börjar spela starkare över pucken men vi pendlar för mycket i prestation.

Roger Rönnberg fick se en reducering när Samuel Fagemo skickade in pucken och tog Frölunda in i matchen igen. Men trots att Johan Mattsson fick lämna sin kasse i slutet kom aldrig någon kvitteringspuck även om Frölunda skapade ett par lägen.

Efter en insats där Roger Rönnberg inte var alltför nöjd var det dock några spelare som han var extra nöjd med.

– Jag gillar Lasus kedja idag. De hade behövt göra ett mål för att sätta pricken över i:et men de är väldigt jobbiga att möta och vinner sina byten. De förtjänar beröm och boxplaykillarna likaså, säger han.

ANNONS

Det känns som den kedjan varit bra sedan du parade ihop den igen?

– Absolut! De har en förmåga att göra varandra bättre!

Hur mår Theodor Lennström? Är han med mot Leksand?

– Han får undersökas under fredagen och sen får vi se vad som händer.

Du saknade fyra spelare till den här matchen – någon som är tillbaka till på lördag?

– Vi får hoppas att några gubbar kryar på sig och kan vara med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS