Frölunda föll i tajta rivalmötet

Frölunda åkte på tredje raka förlusten i ett tajt bortamöte med HV71. Hemmalaget kunde vinna med 5–3 mot ett aningen odisciplinerat bortalag.
– Jag tycker vi tar några onödiga utvisningar, det är jag besviken på, säger tränare Roger Rönnberg.

|

Det var inte bara HV71 som åkte in på isen i Jönköping med starkt stöd i ryggen.

Runt 550 invaderande frölundafans kunde också se sina favoriter ta en tidig ledning i powerplay genom Samuel Fagemo, men HV71 skulle få sin revansch...

Frölunda hade för inte så länge sedan en mardrömsminut hemma mot Rögle, och i Kinnarps upplevde de något liknande under lördagen. Det var bara 1 minut och 25 sekunder mellan Christoffer Törngrens 1–1-mål och Robin Figrens 3–1.

Däremellan hade Mattias Tedenby också nätat, och trots att det bara var 3 minuter till paus kände sig Roger Rönnberg tvungen att använda sig av sin timeout.

– Vi håller inte riktigt jämna steg i första perioden. De kommer snabbt genom mittzon och vi kan inte riktigt matcha dem, konstaterar Roger Rönnberg efter matchen.

Kom tillbaka i andra

I andra perioden kom Frölunda tillbaka genom dubbla backmål – först av Anders Grönlund, sedan av Brandon Gormley. Faktum är att det var första SHL-målet i Frölunda för båda backarna (även om Gormley haft lite färre matcher på sig).

Matchen var således utjämnad, och senare delen av perioden präglades snarare av gruff och frustrerade spelare än av målchanser. Inte minst Joel Lundqvist och HV-forwarden Andreas Thuresson var i luven på varandra.

Inga fler mål föll heller i mittenakten.

I tredje kunde matchen gå åt vilket håll som helst – men den gick HV:s håll. Rhett Rakhshani drog på sig en utvisning för hakning, och precis när Rakhshani var tillbaka på isen kunde Anton Bengtsson göra 4–3 för HV71.

"Det är jag besviken på"

– Jag tycker vi tar några onödiga utvisningar. Det är jag besviken på, säger Rönnberg efter matchen.

Frölunda hade sedan sina lägen att kvittera. Såväl Ryan Lasch som Ponthus Westerholm var nära, men i stället kunde Andreas Thuresson avgöra i öppen kasse till 5–3.

– Det här var en bra hockeymatch, en hockeyfest. Men som hockeytränare som sitter här och släppt in så mycket mål är det svårt att vara överlycklig, summerar Roger Rönnberg.

Frölunda får därmed ladda om inför CHL-finalen mot München på tisdag med tre raka förluster i ryggen.