Frölunda föll efter Jan Mursaks matchstraff – kvitterat i semin

Frölunda åkte till Luleå och snodde en seger i fredags och skaffade sig ett fint utgångsläge. Då kom Luleå till Göteborg och gjorde detsamma efter att Jan Mursak dragit på sig ett matchstraff.

ANNONS
|

Under grundserien kämpar lagen i SHL för att sluta så högt som möjligt i tabellen för att kunna ha hemmaplansfördel i ett slutspel. I serien mellan Frölunda och Luleå är det laget från norr som fick fyra hemmamatcher medan Frölunda fick nöja sig med tre.

Läge för Luleå då med andra ord?

LÄS MER:Erik Lignell – hockeynörden bakom Frölundas framgångar: ”Roligt jobb”

För hemmaplansfördelen ska väl betyda något?

Tittar man på de två första matcherna i den här matchserien verkar det dock ha föga betydelse. Uppe i Luleå vann Frölunda med 6–3 i den första och i Scandinavium svarade Luleå med att vinna med 4–2.

– Det är tajt och två jämna lag. Du vill ju spela hemma men det brukar ändå jämna ut sig mer i slutspel än under en seriematch. Det är vad det är och nu är det 1–1 i matcher. Vi visste att det skulle bli en tuff serie, säger Joel Lundqvist och fortsätter:

ANNONS

– Samtidigt tar vi bara en match i taget nu. Vi behöver landa nu efter den här och sedan bara ladda om.

LÄS MER:Viktor Ekboms sista (?) strid i karriären – slutspelet med Frölunda

Apropå tufft.

Exakt så blev Frölundas start på matchen.

Efter tre minuter och 22 sekunder hade Linus Fröberg gjort 1–0 och Jack Connolly utökat till 2–0.

En mardrömsstart, givetvis.

– Det här var en match där vi fick jaga hela matchen ... det är på grund av vår dåliga start. Vi sätter oss i en dålig sits och är väldigt slarviga från början och matchar inte matchens intensitet. Vi gör massor av små fel och det präglar resten av matchen, säger Roger Rönnberg och suckar:

– Vi har väldigt få minuter där vi spelar fem man tillsammans. Killarna jobbar en och en och det här är en väldigt bra läropeng vad som händer när vi går ifrån det som vi har kommit överens om. Då ser det tyvärr ut såhär ...

Efter den starten satte visserligen Radan Lenc dit en reducering. När andra perioden började som den första med ett baklängesmål blev uppförsbacken tuff för Frölunda som dock reducerade på nytt genom Filip Johansson.

I den tredje perioden kunde dock Juhani Tyrväinen sätta dit 4–2 och skjuta segern till Luleå.

ANNONS

En förlust för Frölunda som blev dyrköpt. För i den tredje perioden drog Jan Mursak på sig ett matchstraff efter att han crosscheckat Oscar Engsund över ansiktet.

– Det är säkert jätterätt beslut i och med att de (domarna) går ut och tittar på det, säger Roger Rönnberg.

För Frölunda gäller det nu att ladda om och det snabbt. För redan på tisdag fortsätter semifinalserien mot Luleå och då uppe i norr igen. För med fem matcher kvar måste Frölunda sno en till seger på bortais.

Annars är säsongen över.

– Det gäller bara att lära sig sakerna snabbt nu. Vi hade mycket bra från första matchen och vi måste se varför det tippade över till Luleå. Det är en snabb analys och sedan måste vi se framåt igen. Vi vet att det kommer att krävas en vinst däruppe nu.

Desto gladare miner var det hos Luleå.

Som hos assisterande tränaren, Henrik Stridh.

– Jag tycker vi snappar upp oss något snäpp från matchen sist. Vi är lite bättre i det fysiska spelet och står emot bra. Vi har en bättre sortering när vi tappar pucken i anfallszon. Vi vinner också för att vi har ett jäkligt bra boxplay. Vi tar många utvisningar som kan skada oss men de gör det på ett jättebra sätt, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Vi kom hit och tog tillbaka hemmaplansfördelen.

Det återstår att se hur avgörande den där hemmaplansfördelen blir i slutändan ...

LÄS MER:Patrik Carlsson trivs i det tysta – hyllar familjen efter succén

LÄS MER:Pontus Andreasson är skyttekungen som Frölunda HC lät komma undan

LÄS MER:Slutspelspanelen: ”I så fall får vi final i Scandinavium”

LÄS MER:Ryan Lasch efter smällen mot huvudet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS