Frölunda föll efter dubbelmål i slutet

Två raka förluster och inte säsongsinledningen Frölunda hade hoppats på. Men än finns ingen stress i Indianernas läger. – Det kanske är bra att få några slag i ansiktet här i början så kommer vi ihop som grupp sedan, säger Mattias Nörstebö.

ANNONS
|

Det var målvakterna som stod i centrum i det på förhand upphaussade mötet mellan Växjö Lakers och Frölunda. Johan Mattsson fick chansen mellan Indianernas stolpar på namnen Gustafssons bekostnad och skötte sig alldeles utmärkt.

På andra sidan Vida arena stod landslagsmässige Viktor Fasth för en lika imponerande insats. Efter nollan mot Skellefteå senast ställdes Frölunda mot en Lakers-keeper fullproppad av självförtroende. Det skulle behövas ett par ungdomliga höfter för att knäcka honom.

Rasmus Dahlin visade att hans höftparti duger till mer än att dansa på gymnasiediscon – de fintade bort mer eller mindre en hel Växjö-femma efter knappa 15 minuters spel. Stortalangen fintade höger – flyttade pucken till vänster – och sköt sedan in Frölundas ledningsmål.

ANNONS

Lång vila gav inte resultat

Men ungefär där tog det roliga slut för Frölunda. Efter 4-7 i Karlstad senast hade göteborgarna fått ladda i en vecka inför mötet med Lakers. Det gav inte några poäng ändå.

– Det syns att vi inte har spelat på ett tag. Vi är osäkra och tveksamma i allt vi gör. I andra perioden spelar vi med självklarhet och lite bättre fokus, men även där, syns det att spelarna behöver tänka någon sekund för varje aktion, säger Roger Rönnberg.

Efter två relativt jämna perioder öste smålänningarna fram med allt som fanns att tillgå. Johan Mattsson stod länge pall – men med fem minuter kvar till full tid fick också han ge vika. Frölunda slarvade, tappade puck och vips var två hemmaspelare fria.

Andrew Calof släppte pucken i precis rätt läge och Adam Brodecki hade bara att sätta dit klubban för att ge Växjö ledningen. Knappt han Roger Rönnberg skrika ut sin besvikelse över det innan nästa puck passerad Mattssons skydd. Jonas Röndbjerg snappade upp en retur i slottet, tilläts vända upp ut någon direkt bevakning – och sköt in 3-1 knappa minuten efter.

"Har inte varit nöjda"

Ridå Frölunda. Johan Mattsson lämnade kassen, och istället samlades merparten av isens spelare runt Fasths mål. Det hjälpte inte.

ANNONS

– Det är surt att förlora men jag tror inte vi ska dra för stora växlar av det. Vi gör en ganska bra insats. Vi vet att vi är ett bra lag, säger Sebastian Stålberg.

Frölunda förmådde inte mer än störa Växjö, trots en spelare mer på isen. Förlusten var det andra raka nederlaget.

– Vi har höga krav och förväntningar. Vi har inte varit nöjda med vår prestation i en enda match så här långt, säger Roger Rönnberg.

ANNONS