Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frölunda får tjeckiskt motstånd i CHL

Frölunda vann sin grupp i Champions Hockey League. Nu står det klart att man får möta HC Bílí Tygři Liberec från Tjeckien i åttondelsfinal. – De ligger tredje sist i ligan just nu men i övrigt har jag ingen koll på dem, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

I förra veckan körde Frölunda över franska Gap med 5-1 i Frölundaborg, en seger som innebär att man vann sin grupp och därmed blev klara för åttondelsfinal. På fredagen lottades matcherna och för de regerande mästarna Frölunda blir motståndet i åttondelsfinalen tjeckiska HC Bílí Tygři Liberec.

– Jag har varit där med landslaget två gånger och vet hur arenan ser ut. Den går i blå ton och hotellet går i gul ton. Det funkade bra med landslaget. De ligger tredje sist i ligan just nu men i övrigt har jag ingen koll, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg och fortsätter:

– Men tjeckiska lag är oftast annorlunda jämfört med oss. De spelar ofta bra taktiskt tillsammans med med snabba spelvändningar och de har ofta hög skicklighet på sina bästa spelare som ofta är erfarna och lite äldre.

Hur är det att inte känna till de kommande motståndarna?

– Nu kommer vi att börja forska och titta på dem, men att inte riktigt veta vad man förväntar sig kan också vara bra för oss. Det är utvecklande för laget att inte veta exakt vem man ska se upp med, till exempel.

Det första åttondelsfinalmötet mötet är den 31 oktober eller 1 november med returmöte den 7 november.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.