Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölunda enkelt till CHL-slutspel

Chanserna har inte saknats – men när Ponthus Westerholm ordnar det första målet för säsongen så vrålar han ut sin glädje.
– Jag har funderat på varför jag inte sätter några puckar?

Frölunda vinner sin grupp i Champions Hockey League efter 5–1 på Ålborg Pirates i Bentax Isarena i hallkomplexet Gigantium.

Efteråt får en kedja med två tvillingar och en junior en hel del beröm.

– Tvillingarna har haft ett stort fokus den här säsongen: Gå rakare på anfallsmål! Och det har de verkligen lyckats med så här långt, berömmer Roger Rönnberg.

Ponthus och Pathrik Westerholm har höjts av nye kedjekamraten Samuel Fagemo – och i den här matchen kommer till slut det första målet för säsongen för Ponthus.

– Så skönt! Det var ett bra pass från Fagemo! Jag har ju haft en hel del chanser. Det har gått i stolpen och ut. Pucken har legat på mållinjen och inte gått in. Det är skönt att få feeling och sätta dit den – även om det kanske inte är det bästa motståndet, säger han nöjt

Kan det här målet betyda att det lossnar i SHL också?

– Ja, det hoppas jag absolut! Jag har gått och tänkt på det. Varför sätter jag inga puckar? Det blir att man funderar hit och dit.

Formen är stigande för alla tre i kedjan.

– Det har blivit bättre och bättre, särskilt när Fagemo kommit in med oss. Han sätter alla lägen, Pathrik har börjat sätta puckar – och i dag gjorde jag mål. Vi har tre i kedjan som kan göra mål – och det är viktigt!

Har det varit jobbigt när du inte fått in puckarna?

– Det är klart att det sätter sig i skallen. Jag är en offensiv spelare i grunden. En spelare som ska bidra – och så har jag inte gjort det. Det är klart att det sitter i huvudet. Jag har ju haft chanser, men det är det sista lilla som ska till!

Men Roger Rönnberg har sett nåt födas, nåt glimra till.

– Tvillingarna har drivit vår offensiv i SHL de senaste matcherna. Och de fortsätter. Tillsammans med Fagemor bildar de en kedja som skapar väldigt mycket, konstaterar Roger Rönnberg.

Och Ponthus Westerholm gör gärna fler mål, redan mot Luleå på torsdag och HV71 på lördag.

– Det här kan vara början på nåt! Det tror jag absolut …

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.