Frölunda efter rivalens stjärnskada: "Tufft att hoppa in och inte vinna"

Markus Svensson blev den tredje målvakten att skadas i SM-slutspelet. Ett blytungt avbräck för Skellefteå och pressen på ersättaren Erik Hanses är stor. – Tufft för han att hoppa in och inte vinna, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Landslagsmålvakten Markus Svensson skadades i den andra perioden av den första finalmatchen. I en tilltrasslad situation där pucken gled över mållinjen – ett mål som dömdes bort – Svensson ont. Målvakten fick behandling på isen innan han leddes av isen och ner i omklädningsrummet. Efter matchen vägrade han att prata med media. Hans ersättare Erik Hanses fick sina första minuter i slutspelet och fick dessutom lämna isen som förlorare.

– Killarna sa direkt till varandra att nu jävlar ska vi in med pucken på mål. Det är tufft för han att hoppa in och inte vinna, säger Roger Rönnberg.

– Med en ny målvakt vill man skjuta, man vill testa honom. Det ska vi göra oavsett vem som står, vi spelar med samma matchplan men klart att vi försökte skjuta mer. Bara att peppra på med skott och gå på returer, säger Joey Crabb.

ANNONS

Matchvinnaren Lukas Bengtsson om betydelsen av Markus Svensson.

– Inget jag tänker på … vi spelar tufft och går in med folk framför. Det gör Skellefteå också och det är så de flesta målen görs. Sen har alla målvakter olika svagheter, där har vår målvaktstränare full koll.

Roger Rönnberg, vad betyder det att Svensson är skadad?

– Vi måste fortfarande spela bra. Skellefteå är ett väldigt bra lag och det kommer vara de små detaljerna som avgör. Tar vi det dit så att detaljerna avgör så kan detta bli en faktor. Men det är mycket jobb kvar att göra. Sen har jag varit med förr, vid skador kan det bli så att laget sluter sig runt varandra. Då blir det inte lättare, tvärtom …

En som inte var så sugen på att prata om Markus Svenssons betydelse eller vad det betyder för Frölundas chanser var Joel Lundqvist.

– Vi får se, han kanske spelar på söndag. Vi har haft samma resa själva och jag lägger ingen vikt på det.

ANNONS