Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Frölunda CHL-mästare för tredje gången

Frölunda är bäst i Europa för tredje gången. En seger som innebär tre miljoner in på kontot och ännu en titel i prisskåpet.
– Det är helt fantastiskt, säger Johan Gustafsson.

Biljetterna till CHL-finalen sålde slut på lite mindre än ett dygn när de släpptes. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var hela 14 år sedan det senast bjöds på final i Scandinavium.

Då klev Niklas Andersson fram och gjorde matchens enda mål efter två minuter och 51 sekunder i förlängningen och sköt SM-guldet till Frölunda.

Med redan då?

Jo, Joel Lundqvist.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare i CHL-slutspelet

Det skulle dock inte vara Joel Lundqvist som skulle visa vägen den här kvällen när Red Bull München var i Göteborg för att förstöra festen för Frölunda. Istället klev 18-årige supertalangen Samuel Fagemo fram och dundrade in pucken.

I SHL har Frölunda gått från toppen av powerplayligan till att vara näst sämst i hela ligan. Men i CHL fungerar det desto bättre – något som München skulle bli varse om. För när Mads Christensen inte hängde med Joel Lundqvist skulle det bli ett nytt powerplay för Frölunda.

Och som om det inte vore nog för tyskarna så spelade just Lundqvist fram pucken till Ryan Lasch som var iskall och prickade in 2–0.

Frölunda skulle dock åka på en riktig mardröm i den andra perioden. Yannic Seidenberg tacklade Rhett Rakhshani sent och tufft mot huvudet och blev utvisad. Värre blev det för Rakhshani som lämnade isen och inte återkom i spel.

LÄS MER: Frölundas mardröm – stjärnan lämnar isen

I det efterföljande powerplayet kunde Frölunda utöka till 3–0 genom Ponthus Westerholm.

Johan Gustafsson skulle få kapitulera till slut. I powerplay kunde Yasin Ehliz reducera och ta tyskarna in i matchen igen.

Men närmare än så kom inte München.

LÄS MER: Nu har Frölunda fått vittring – på guld

Istället kunde Frölunda återigen stå som segrare i turneringen och hyllades med stående ovationer av publiken.

– Det är helt fantastiskt vilken publik det var i dag, helt otroligt. Det är en fantastisk känsla att få lyfta bucklan inför alla fansen som var här, säger Johan Gustafsson och fortsätter:

– Det är final, det är underbart. De lyfte fram oss idag och är värda det här. Jag kände de sista 15 sekunderna att det skulle gå vägen och då började man släppa in det. Annars är man så fokuserad på vad man ska göra.

Segern för Frölunda innebär inte bara tredje titeln i Champions Hockey League. Den innebär dessutom att det tickar in tre miljoner kronor i prispengar till klubben. Något som är ett skönt tillskott för Frölunda som fram till finalen hade gått plus minus noll på resan genom turneringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.