Frölunda bröt förlustsviten – vann mot Leksand

Ryan Lasch och hans kedjekamrater visade vägen på nytt för Frölunda. Efter segern mot Leksand med 3–0 var Roger Rönnberg nöjd. Ja, väldigt nöjd till och med.
– Det är jättekul att se hur laget sitter ihop och hur hårt de jobbar för varandra, säger han.

ANNONS
|

Två bortamatcher i helgen.

Båda slutade med förlust för Frölunda som därmed fick se sin segersvit stanna på sex raka matcher. Mot Leksand studsade man tillbaka och knep en tung seger med 3–0 på hemmais i Scandinavium.

Där ”superkedjan” med Elmer Söderblom, Ryan Lasch och Michael Spacek skulle visa vägen.

Det började med att Elmer Söderblom snärtade dit 1–0 innan Michael Spacek låg och fiskade på blålinjen och då snyggt satte dit pucken till 2–0.

Det slutade 3–0 efter att Jan Mursak tog vara på chansen när Leksand plockade ut målvakten i slutet. Där och då var det givetvis tack och godnatt för gästerna från Dalarna.

ANNONS

LÄS MER:Lasch jagar nya rekord i SHL – med tio matcher kvar

Efteråt var Leksands-tränaren, Björn Hellkvist rejält besviken och tog lång tid på sig innan han kom ut till presskonferensen. Då fortsatte han visa sin besvikelse efter hans spelares insats.

– Det är ingen bra insats alls. Vad jag säger där inne stannar dock där inne, säger han.

En meter bort satt Roger Rönnberg.

Där var mungiporna desto mer uppåt.

– Jag är givetvis rejält mycket gladare än Björn, säger han och fortsätter med att lyfta fram de positiva bitarna med sitt lag.

– Varje år lägger vi det här pusslet med lagbygget och det är ett svårt pussel att få alla bitar att passa ihop den här tiden på säsongen. De år vi har vunnit har vi fått dit alla pusselbitarna. Vi har haft stekheta målvakter, ett granitboxplay där man litar på varandra och spelar för varandra. Vi har haft ett vasst powerplay och vi har spelat med en gemensam tanke. Det är jättekul att se hur laget sitter ihop och hur hårt de jobbar för varandra.

LÄS MER:Joel Lundqvist firar 40 – med hemligt innehåll

Roger Rönnberg var inte direkt ensam i Frölunda om att vara ganska nöjd. För Matt Tomkins räddade inte bara 27 skott utan fick även hålla nollan i sin första match tillbaka i Scandinavium på ett bra tag.

ANNONS

– Vi hade ju ett break före OS med alla matcher som flyttades och allt där. Jag har varit borta länge nu och var väldigt taggad på att vara tillbaka. Laget startade ju upp bra när vi var borta och det var skönt att komma tillbaka till ett glatt omklädningsrum, säger han.

Du satt inte i Kina under OS och var nervös över att laget vann så fort ni var borta?

– Haha! Nej! Det var bara skönt att se! Man vill det som är bäst för laget och det var bara skönt att se och dessutom skönt att komma tillbaka till.

Hur har det varit att se Niklas Rubin storspela under din frånvaro?

– Han är en fantastiskt målvakt. Det är alltid bra att din målvaktspartner spelar bra för det gynnar laget. Det gör också att vi pushar varandra och jag var bara glad över att se han spela som han gjorde.

Slutspelet närmar sig: ”Det roliga börjar”

Nu börjar den roligaste tiden på året för spelarna i Frölunda. För med nio matcher kvar av grundserien kommer slutspelet bara närmare och närmare.

– Det är för det här man håller på. Det roliga börjar snart och du märker det tydligt nu. För oss är det verkligen hårt jobb som gäller nu under de sista matcherna och vi ska ju peaka vår form när slutspelet börjar.

ANNONS

Matt Tomkins har rapporterats vara klar för en flytt till KHL efter den här säsongen. Något som han själv inte velat bekräfta. Efter Rysslands invasion av Ukraina har spelare efter spelare istället försökt lämna landet och ta sig till andra ligor i Europa.

– Jag känner för alla drabbade och det gör att man tänker efter. Mitt fokus ligger dock här och nu på laget och att göra det bästa. Vad som händer sedan lämnar jag till efter säsongen. Det är ett slutspel som väntar här nu och min framtid får lösa sig senare, säger han.

LÄS MER:Detaljen i kontraktet som gör att Frölunda kan räkna med Andreas Borgman

För Frölunda väntar en ny helg med dubbla bortamöten. Först under lördagen mot Djurgården och därefter mot Brynäs under söndagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS