Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda-bossen om finalplatsen: "Klart det betyder en del ekonomiskt"

Tio år sedan det senast spelades SM-final i Göteborg. Nu är Frölunda där igen och får en rejäl ekonomisk bonus. – Det är klart det betyder en del rent ekonomiskt, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Under tisdagskvällen körde Frölunda över Luleå rejält i den sjätte semifinalen och avancerade vidare med 4-2 i matcher. Nu väntar antingen Skellefteå eller Växjö i finalen. Vilket av de två lagen som det blir avgörs under onsdagskvällen.
– Det är två duktiga lag och det kommer bli tufft oavsett. Men jag väljer nog ändå Växjö för då får vi en extra hemmamatch som vi kan bjuda våra fans på. Våra fans har varit väldigt bra under säsongen och stöttat oss i både vått och torrt. Sen rent sportsligt spelar det mindre roll, säger Grauers.

Känslan att spela final igen?
– Fantastiskt! Sen ska man veta hur svårt det är att vara ett av två lag som gör upp i en finalserie. Det krävs väldigt mycket för att nå dit.

Varför är ni där?
– För att det finns väldigt många duktiga människor i föreningen. Vi har egentligen inte byggt det här på resultatmål utan byggt satsningen på en värdegrund. Vi vill att alla ska utvecklas hos oss och det ligger mycket hårt arbete bakom våra resultat, säger Grauers och fortsätter.
– Sen är vi väldigt tacksamma på detta kvitto vi har fått nu. Sen ska man komma ihåg att vi inte har vunnit något ännu.

Vad betyder detta för er rent ekonomiskt?
– Det blir lite beroende på hur man ser det, vi har kostnader också. Hyra av Scandinavium, resor till bortamatcherna. Det här tänker vi mer sportsligt på men ja, det är klart att det betyder en bonus rent ekonomiskt. Men vi har en god och stabil ekonomi där vi jobbar för att öka vårt egna kapital. Vi behöver inte göra några kortsiktiga saker eller så, vi har en god ordning på det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.