Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölunda ber fansen om klappar – till barnen

Vi har hört talas om klapp-klapp-spel på rinken. Nu har Frölundas publik chansen att ge klappar – till behövande barn.

På tisdag kväll möts Frölunda och HV71 i Scandinavium. Det är julpyntat i arenan och föreningen hoppas att publiken är på ett givmilt humör. För i entrén samlas oinslagna julklappar till barn in.

Det är Stadsmissionen i Göteborg som är mottagare – och i förlängningen ska behövande barn i regionen få ta emot presenterna.
– Vi har inget mål, men hoppas förstås att få in så många klappar som möjligt, säger Peter Pettersson Kymmer, informationschef hos Frölunda.

Stadsmissionen arbetar intensivt med utsatta barn – och för många av dessa är julen en av årets värsta perioder. Det kan handla om familjer som sargats av missbruk, eller ekonomiska problem som gör att mat eller varma kläder saknas.
Ibland kan en julklapp skänka glädje – och här har Frölunda sett en möjlighet att hjälpa till.

Hur viktigt tycker du att det är att Frölunda engagerar sig mycket socialt?
– Vi har många fans i Göteborg. Självklart är det positivt när vi gör bra saker för staden. Vi vill vara bra förebilder både som spelare och förening, säger lagkapten Joel Lundqvist.

Häromdagen samlades Frölundas spelare på Drottning Silvias barnsjukhus. För att dela ut årets julklappar och för att pigga upp barnen. 

Traditionen där spelarna, tillsammans med förening och sponsorer (i år Dahls, Nintendo, Reklamservice och Sankt Jörgen Park), samlar in pengar för att kunna köpa saker som avdelningarna behöver är mycket uppskattad.
– Det här är det roligaste vi gör på året. Det här tror jag inte att någon vill missa. Det ger mycket energi, berättade Nicklas Lasu för GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.