Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Frölunda-backen norsk hjälte: "Magisk känsla"

Frölundas Mattias Nörstebö blev matchhjälte när Norge kvalificerade sig för OS 2018. – Det var en magisk känsla, säger Frölunda-backen till GP.

Tre spelare saknades när Frölunda träningsspelade mot HV71 på söndagen. Lagets tre norrmän befann sig nämligen i Oslo på viktigare uppdrag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mats Rosseli Olsen, Mattias Nörstebö och Johannes Johannesen deltog i Norges avgörande kvalmatch till OS i Sydkorea 2018.

Frölundas nyförvärv inför säsongen, 21-årige Mattias Nörstebö, blev Norges matchvinnare med sitt sena 2–1 mål mot Frankrike i går.
– Det känns kanonbra så klart, det är skönt att vi säkrade avancemanget såpass tidigt. Det är en dröm att spela OS så det här är jättestort, säger Nörstebö när GP når honom på telefon kort efter segern.

Hur ska det bli att spela OS?
– Jag har aldrig varit med om det men har hört av de som varit med att det är bland det roligaste de varit med om. Så att få chansen att göra det känns hur kul som helst.

Och så blev du matchhjälte också. Är du hela Norges kelgris nu?
– (Skratt) Det var min tur i dag, det var en retur som kom ut till mig i powerplay och jag fick i princip öppen kasse så det var bara att stänka dit den.

Hur kände du när den satt?
– Ouff, det var magiskt. En magisk känsla. Det var helt fullsatt i arenan och allt bara exploderade. Det blir nästan inte större än så, säger Nörstebö.

Efter firandet i Norge väntar en hemresa till Göteborg för de sista förberedelserna inför SHL-säsongen, samt den sista gruppspelsmatchen i CHL mot Grizzly Wolfsburg på fredag.
– Det ska bli kul att komma tillbaka till Frölunda och dra igång de sista förberedelserna inför premiären, säger norrmannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.